ΓΕΥΣΗ

Κέικ με πολτό μήλου

Σήμερα είπα να φτιάξουμε ένα κέικ με μήλα, που είναι και στην εποχή τους, για να συνοδεύει το πρωινό μας και τον απογευματινό καφέ για όσους πίνουν.

Κέικ με πολτό μήλου 2

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε…

Θα χρειαστούμε λοιπόν, ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι, τρία μήλα καθαρισμένα και περασμένα στο μούλτι, τρία αυγά, ένα ποτήρι  ζάχαρη και λίγο ακόμη, με το μάτι, μισό πακέτο αλεύρι που φουσκώνειμόνο του κανονικό και μισό απ αυτό που φουσκώνειμόνο του,αλλάολικήςάλεσης, ένα κουταλάκι κανέλλα τριμμένη και μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Κέικ με πολτό μήλου 3

Ας το φτιάξουμε τώρα…

Αρχικά ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να προθερμαθεί, μετά σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τα αλεύρια να ενσωματωθούν.

Σε μια άλλη χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά ν ασπρίσουν, ρίχνουμε μετά το λάδι, συνεχίζουμε να χτυπάμε, μετά τον πολτό του μήλου, την κανέλλα και το μέλι και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε λίγο λίγο και το αλεύρι να ενσωματωθεί και να γίνει πηχτός χυλός.

Γυρίζουμε τον χυλό σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου.

Το τεστ του μαχαιριού για το ψήσιμο το θυμάστε… όταν κοντεύει το κέικ για να είμαστε σίγουροι, κάνουμε μια μαχαιριά κι αν βγει το μαχαίρι καθαρό έχει ψηθεί αν όχι, το αφήνουμε λίγο ακόμη και τελειώσαμε…

To βγάζετε από την φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη…

Αυτό ήταν…



Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close