ΓΕΥΣΗ

Καρμπονάρα φούρνου

Μια φίλη Ιταλίδα κάποτε μαγείρεψε στο σπίτι μου αυθεντική καρμπονάρα κι ήταν όνειρο…
Βέβαια αυτή την συγκεκριμένη την μακαρονάδα κάποιοι που προσέχουμε δεν την πολυτρώμε, λογικά όλοι πρέπει να προσέχουμε αλλά τέλος πάντων, είπαμε οι αμαρτίες είναι πάντοτε γλυκιές…

Αυτή όμως που θα φτιάξουμε σήμερα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παχυντική, αλλά δεν είναι.

Θα χρειαστούμε πάστα, ότι θέλετε, του γούστου σας, εγώ έβαλα βίδες, μου αρέσουν, τριμμένη παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, τρία αυγά, λίγο μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή και αλατοπίπερο.

Αφού βράσουμε τα μακαρόνια μας, πάντα λίγο λιγότερο από το σωστό, γιατί θα μπουν στον φούρνο, τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας και τα βουτυρώνουμε ελαφρά, κόβουμε το μπέικον ή την γαλοπούλα φετούλες και τα πασπαλίζουμε με λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα.



Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε λίγη παρμεζάνα επίσης και τα ρίχνουμε από πάνω από τα μακαρόνια, τρίβουμε πιπέρι, και τελειώνουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για τρία τέταρτα περίπου

Μια πράσινη πλούσια σαλάτα κι ένα κρασάκι και καλή απόλαυση.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close