ΓΕΥΣΗ

Η Εγγλέζικη πίτα του βοσκού, σε Ελληνική έκδοση…

Ένα πολύ ωραίο φαγητό για όλα τα γούστα σε παραλλαγή του αυθεντικού, είναι αυτό που θα κάνουμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε μισό κιλό κιμά, μισό πακέτο κατεψυγμένα λαχανικά(αρακάς καρότο, πατάτα κλπ.) πουρέ πατάτας, δυο αυγά μόνο τους κρόκους, τριμμένο μαλακό τυρί  και δυο φύλλα για πίττα χοντρά, αυτά τα υλικά είναι για ένα μέτριο πυρεξ.

caffeine adv2020b

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…

Αρχικά βάζουμε να φτιάξουμε τον κιμά όπως όταν κάνουμε το παστίτσιο, ακριβώς ίδιο, όταν θα κοντεύει ρίχνετε μέσα μισό πακέτο έτοιμα λαχανικά κατεψυγμένα και το αφήνετε να ολοκληρωθεί, μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα λίγο από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.

neratzoulis neo

Τώρα φτιάχνετε ένα πουρέ, αν βαριέστε η δεν έχετε χρόνο, φτιάξτε ένα έτοιμο, μια χαρά είναι, όταν ολοκληρωθεί ο πουρές βάλτε μέσα και ανακατέψτε καλά δυο κρόκους αυγών, ρίξτε και λίγο από το τυρί και ανακατέψτε.

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ζεσταίνεται, πάρτε το ταψάκι σας, και αφού το λαδώσετε στρώστε από κάτω δυο φύλλα για πίττα, μετα ρίξτε τον κιμά, διπλώστε πάνω στον κιμά τα φύλλα που περισσεύουν και από πάνω στρώστε όμορφα το πουρέ, να σκεπάσει όλο το υλικό μας, πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και ψήστε το για μια ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button