ΓΕΥΣΗ

Γλυκό ψυγείου με φράουλες…

Ένα εξαιρετικό γλυκό, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό, δροσερό και ελάχιστα θερμιδογόνο είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης τετράγωνα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, δυο πορτοκάλια και φράουλες, περίπου μισό κιλό.

caffeine adv2020b

Βάζουμε στο μούλτι μερικές φράουλες κομμένες, τον χυμό από τα δυο πορτοκάλια και τα κάνουμε αραιό πολτό.

Στρώνουμε τα μπισκότα  στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε και τα βρέχουμε με τον πολτό που κάναμε στο μούλτι.

neratzoulis neo

Μετά φτιάχνουμε μια κρέμα βανίλια με κόρν Φλάουερ, σαν αυτή που κάνουμε στα μικρά παιδιά,  η μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής, που είναι εξίσου ωραία με την κανονική και βάζουμε την μισή πάνω από τα μπισκότα, μετά ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα που τους ρίχνουμε πάλι λίγο πολτό φράουλας και την υπόλοιπη κρέμα.

Τότε κόβουμε φράουλες φέτες και αν έμεινε πολτός, όσος έμεινε ρίξτε τον πάνω   στην κρέμα, μετα σκεπάστε την κρέμα με τις φέτες απ τις φράουλες και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει.

Αν σας αρέσει σκορπίζετε και αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα, πρέπει να μείνει για δυο ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

souladaki books

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button