ΓΕΥΣΗ

Γλυκό κουταλιού ρόδι… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Είμαστε στην εποχή του ροδιού, αυτού του θείου καρπού με τις άπειρες ευεργετικές ιδιότητες. Για πρώτη φορά φέτος έφτιαξα γλυκό κουταλιού, που το είδα σε μια φίλη μου από την Κω.

Έχουμε λοιπόν και λέμε…

caffeine adv2020b

Για ένα κιλό καθαρισμένα ρόδια θα χρειαστούμε 700γρ. ζάχαρη, αν τα ρόδια σας είναι ξινά, βάλτε λίγο παραπάνω, η φίλη μου δεν βάζει κανένα αρωματικό όπως συνήθως βάζουμε στα γλυκά κουταλιού και θεωρώ ότι σωστά δεν βάζει, το ρόδι πρέπει να είναι μόνο του και αυθεντικό με την ιδιαίτερη γεύση του.

Βάζουμε τα ρόδια με την ζάχαρη στην κατσαρόλα μας, τα ανακατεύουμε να πάει η ζάχαρη παντού και τα αφήνουμε μια μέρα για να βγάλουν τα νερά τους.

neratzoulis neo

Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι έχουν βγάλει τόσο νερό που δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε άλλο και τα αφήνουμε περίπου είκοσι λεπτά να βράσουν, αν βγάλουν λίγο αφρό να τον βγάλετε μ ένα κουτάλι.

Αμέσως μετα τα είκοσι λεπτά σβήνουμε την φωτιά και  αφήνουμε το γλυκό μας να ηρεμήσει μέχρι την επόμενη μέρα, τότε θα το ξαναβράσουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και είναι έτοιμο για να το βάλουμε στο βάζο μας.

Καλή επιτυχία!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button