ΓΕΥΣΗ

Γαύρος λαδορίγανη



Ένα πανεύκολο, οικονομικό και υπέροχα γευστικό φαγητό, είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, για να μην πούμε για τα Ω3!!



Τι θα χρειαστούμε

Θα χρειαστούμε γαύρο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι, και λάδι.



Πάμε να το φτιάξουμε

Παίρνουμε ένα ταψί, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, η πυρέξ και βάζουμε μέσα τον γαύρο αφού τον καθαρίσουμε και τον πλύνουμε, τώρα αυτό το κάνουν όλοι οι ψαράδες και στην λαϊκή επίσης, στα δικά μου χρόνια τα πιο πίσω, αυτό δεν γινόταν, έχω καθαρίσει πολύ ψάρι εμένα που με βλέπετε…

Λοιπόν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να πάνε παντού, στρώνουμε ωραία τα γαβράκια στο ταψί μας, ρίχνουμε το λάδι, πολύ λίγο νεράκι γιατί βγάζουν και τα βάζουμε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

Σερβίρεται με χόρτα βραστά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε…

Κρασάκι ή μπύρα; δεν το συζητώ, επιβάλλεται…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button
Close
Close