ΓΕΥΣΗ

Γαύρος φούρνου με κόκκινες πιπεριές

Θρεπτικός και πολύ νόστιμος ο γαύρος, που γίνεται νοστιμότατος στον φούρνο με πολλούς τρόπους, σήμερα θα τον φτιάξουμε με κόκκινες πιπεριές.

Θα χρειαστούμε εκτός από τον γαύρο, αλατοπίπερο, τριμμένες ντομάτες, λίγο λάδι, λίγη ξερή ρίγανη, πιπεριές Φλωρίνης και μια δυο πράσινες, αν σας αρέσει και σας βρίσκεται, ρίξτε κι ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και θα με θυμηθείτε.

caffeine adv2020b

Καθαρισμένος και πλυμένος ο γαύρος μας, τον βάζουμε μέσα στο πυρέξ που θα τον ψήσουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το λαδάκι, το ούζο εφόσον βάλουμε, και τον βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθεί για καμία ώρα περίπου κ είναι έτοιμος.

Κι όπως έλεγε ο φίλος μου ο Θόδωρος στην Ύδρα, «κορίτσια δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνεις ένα φαγάκι, με λίγα και φτωχά πράγματα το κάνεις υπέροχο…

neratzoulis neo

Σημείωση: για ένα κιλό γαύρο, δυο τριμμένες ντομάτες και τέσσερις πέντε πιπεριές Φλωρίνης, αν είναι μικρές βάλτε πέντε, αν είναι μεγάλες τέσσερις.

souladaki books

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button