ΓΕΥΣΗ

Γαρίδες στο φούρνο…

Σήμερα θα σας δώσω μια πρόταση για γαρίδες σαγανάκι πολύ ωραία, πανεύκολη και οικονομική.
Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε:

Eνα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες με το κεφάλι τους, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη φρέσκη ντομάτα η έτοιμη τριμμένη, δεν έχει και μεγάλη διαφορά κι είναι πιο εύκολη, δυο φύλλα δάφνης, λίγη πάπρικα, λάδι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊδανό.

caffeine adv2020b

Εγώ σε όλα μου πλέον τα φαγητά προσθέτω κι ένα κύβο λαχανικών ζελέ και τα «φτιάχνει» ανώδυνα και γευστικά.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε στο μάνι μάνι…

neratzoulis neo

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, την πάπρικα και τα σοτάρουμε λίγο, μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την δάφνη και το κύβο εφόσον βάζετε κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά ένα τέταρτο.

Όση ώρα βράζει η σάλτσα, σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι από την κατάψυξη να πάρουν μια δυο βράσεις.

Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο ζουμάκι μήπως και χρειαστεί μετά στον φούρνο που θα τις βάλουμε για να ψηθούν.

Στη συνέχεια μέσα σ’ ένα πυρεξάκι προσθέτουμε τις γαρίδες, βάζουμε από πάνω την σάλτσα μας, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη φέτα και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, αν δείτε ότι χρειάζεται να βάλετε λίγο ζουμάκι στην πορεία του ψησίματος, να βάλετε απ αυτό που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊδανό!!!!

Σημείωση:

Αν το θέλετε λίγο πιο εμπλουτισμένο και πικάντικο, κόβετε λίγες πολύχρωμες πιπεριές και ρίχνετε μισό ποτήρι του κρασιού ούζο μέσα στην σάλτσα που θα φτιάξετε!!!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button