ΓΕΥΣΗ

Γαρίδες με λιγκουίνι στον φούρνο… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη







Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό που θυμίζει γαριδομακαρονάδα, αλλά φτιαγμένο κάπως αλλιώς και ψημένο στον φούρνο.

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο γαρίδες μεγάλες, κατεψυγμένες, καθαρισμένες, ένα πακέτο λιγκουίνι, δυο πιπεριές πράσινες και δυο κόκκινες γλυκές, ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι κρασί, ότι έχετε και λίγο λάδι.

Ας ξεκινήσουμε…

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες για δέκα λεπτά.

Αμέσως μετά τις σουρώνουμε, αλλά το νερό δεν το πετάμε, το περνάμε από σήτα και ετοιμάζουμε με αυτό την σάλτσα.

Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες τις πιπεριές κομμένες, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και αφήνουμε να βράσει όπως όταν κάνουμε σάλτσα για μακαρόνια.

Όση ώρα βράζει η σάλτσα μας, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμανθεί.

Όταν κοντεύει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες να πάρουν δυο τρεις βράσεις.

Αμέσως μετά αδειάζουμε μέσα σ ένα πυρέξ την σάλτσα με τις γαρίδες και το βάζουμε στον φούρνο.

Γι’ αυτή την ποσότητα εγώ βάζω ένα πακέτο λιγκουίνι όπως είπαμε, εσείς μπορείτε να βάλετε και άλλο είδος πάστας, ότι σας αρέσει, πάντως το λιγκουίνι του πάει πολύ!!

Μόλις ξαναπάρει βράση μέσα στον φούρνο, το βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα την πάστα, ανακατεύουμε για λίγο μερικές φορές για να μην κολλήσουν και αφήνουμε να βράσει η πάστα στον φούρνο.

Το φαγητό μας δεν πρέπει να στεγνώσει πολύ, πρέπει να μείνει υδαρές…

Μια ωραία πράσινη σαλάτα κι ένα δροσερό ποτήρι κρασί, είναι ότι πρέπει…

Καλή όρεξη!!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close