ΓΕΥΣΗ

Γαλατόπιτα σκεπαστή με φύλλο κανταΐφι…

Αρχικά φτιάχνουμε μια κρέμα, την γαλατόπιτα δηλαδή και την αφήνουμε να περιμένει. Ανοίγουμε το κανταΐφι πολύ πολύ καλά και απλώνουμε το μισό του μισού απ αυτό σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι.

Ρίχνουμε από πάνω την γαλατόπιτα που έχουμε φροντίσει να μην είναι πολύ σφιχτή, ως συνήθως και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, μπορεί να περισσέψει μην το βάλετε όλο.*

caffeine adv2020b

Ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο πάνω στην επιφάνεια και το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου, θα το δείτε, μόλις πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμο.

Όσο το γλυκό ψήνεται,, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί, τρία ποτήρια νερό, ένα ποτήρι ζάχαρη, την φλούδα από ένα λεμόνι και τα βράζουμε για δέκα λεπτά, το αφήνουμε να χάσει την μεγάλη θερμοκρασία του και μόλις το γλυκό ψηθεί, το ρίχνουμε από πάνω.

neratzoulis neo

Μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, αμέσως ρίχνετε λίγο σιρόπι, περιμένετε να το πιεί, μετά το κόβετε κομμάτια και ρίχνετε και το υπόλοιπο για να ρουφήξει καλά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι της γαλατόπιτας, για το σιρόπι σας τα γράφω, ένα πακέτο φύλλο κανταΐφι και λίγο βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου.

*Το φύλλο που θα περισσέψει μην το πετάξετε, όταν θα κάνετε μακαρόνια στον φούρνο σουφλέ, μπερδέψτε το μέσα και θα είναι υπέροχο.

souladaki books

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button