ΓΕΥΣΗ

Διαχρονική λαχανόπιτα

Εξαιρετική διαχρονική και για όλες τις εποχές…

Θα χρειαστούμε, ένα μικρό άσπρο λάχανο και μισό κόκκινο, μισό κιλό φέτα
τριμμένη, λίγο λάδι, λίγο μαιδανό, πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι, ενάμιση πακέτο
καλαμποκάλευρο, δηλαδή περίπου 750 γρ., δυο φλυτζάνια γάλα, μισό
φλιτζάνι νερό.

caffeine adv2020b

Αρχικά κόβουμε το λάχανο, όπως όταν κάνουμε σαλάτα και το ζεματίζουμε
σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά, μετά τα βγάζουμε τα στραγγίζουμε και
αφού κρυώσουν λίγο τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το τυρί, το πιπέρι και το
μαιδανό.
Σε μια άλλη λεκάνη τώρα, κάνουμε τον χυλό με το καλαμποκάλευρο, δεν το
βάζουμε όλο, τα τρία τέταρτα βάζουμε, το άλλο το κρατάμε, ρίχνουμε το γάλα,
το λάδι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε μέσα τον χυλό, πασπαλίζουμε με λίγο
καλαμποκάλευρο και βάζουμε σιγά σιγά την γέμιση με το λάχανο,
πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το καλαμποκάλευρο που περίσσεψε,
ραντίζουμε με λίγο λάδι, νερό και σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

neratzoulis neo

Με μια απλή σούπα, η μια ωραία σαλάτα είναι ένα υπέροχο γεύμα.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button