ΓΕΥΣΗ

Χορτόπιτα με χυλό

H φίλη μου η Μαρία, πολύ καλή μαγείρισσα, ερωτευμένη με τον τόπο της την Ήπειρο και την Θεσσαλία, πολλές φορές μου λέει συνταγές της πατρίδας της, μια από αυτές θα φτιάξουμε σήμερα, που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι πεντανόστιμη!!

Θα χρειαστούμε, λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λάδι ένα ποτήρι, γιαούρτι στραγγιστό του μισού κιλού, ένα κιλό διάφορα χόρτα, δυο τρία χλωρά κρεμμύδια, άνηθο, λίγο πιπέρι, μισό κιλόφέτα και τέσσερα αυγά.

Ψιλοκόβουμε τα χόρτα τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να περιμένουν, σε μια λεκανίτσα τώρα, ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι πολύ καλά να ενσωματωθούν, ρίχνουμε και τα χόρτα και ξανανακατεύουμε, μετά ρίχνουμε την φέτα, το πιπέρι, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει το τυρί και το γιαούρτι, ρίχνουμε και λίγο λίγο από το αλεύρι μέχρι να σφίξει ο χυλός μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι η παπαρουνόσπορο και την ψήνουμε μια ώρα στον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω που έχει προθερμανθεί.

Μια υπέροχη πίτα, που με μια ωραία σούπα τώρα τον χειμώνα μας δίνει ένα ωραίο μεσημεριανό φαγητό για όλους.

Σημείωση:

Αν θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να ρίξετε και μια χούφτα ξινό τραχανά.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Close