ΓΕΥΣΗ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Από τα ωραιότερα γλυκά που φτιάχνει κανείς εύκολα στο σπίτι του, απίστευτα οικονομικό, τρώγεται όλες τις εποχές και το καλοκαίρι με την συνοδεία παγωτού, είναι αριστούργημα.

Να δούμε τι θα χρειαστούμε πρώτα,

caffeine adv 2021

Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα φλυτζάνι του τσαγιού λάδι, δυο σιμιγδάλι χοντρό, λίγο ξύσμα λεμονιού, για το σιρόπι θα χρειαστούμε τρία φλυτζάνια ζάχαρη και τέσσερα νερό, ένα ξύλο κανέλας, επίσης το λεμόνι που ξύσατε, κόψτε το στα δυο και βάλτε το μέσα, όση ώρα βράζει το σιρόπι, δηλαδή δέκα λεπτά, μετα βγάλτε το  και πετάξτε το.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε,

neratzoulis neo

Πρώτα θα βάλετε τα υλικά στην κατσαρόλα για να γίνει το σιρόπι και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά, σε μια άλλη κατσαρόλα τώρα, θα βάλετε το λάδι και το σιμιγδάλι και θ αρχίσετε να το ανακατεύετε σιγά σιγά όσο αυξάνει η θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και αναλόγως πως το θέλετε το χρώμα, θα κανονίσετε και το καβούρντισμα,  αν το θέλετε ξανθό δεν θα το καβουρδίσετε πολύ ώρα, αν το θέλετε καστανό θα το καβουρδίσετε περισσότερο, ρίξτε και το ξύσμα του λεμονιού.

Μόλις τελειώσει το καβούρντισμα ρίξτε μέσα το σιρόπι που ετοιμάσαμε, σιγά με προσοχή γιατί πιτσιλάει και καίει.

Μόλις είναι έτοιμο, να έχει στεγνώσει δηλαδή, το βάζουμε σε φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, βγάλτε τον από τη φόρμα και πασπαλίστε τον με μπόλικη κανέλα.

Κάποιοι τον εμπλουτίζουν, ρίχνουν μέσα σταφίδες, η χοντροκομμένο καρύδι η και αμύγδαλο, είναι θέμα γούστου.

Αυτό ήταν…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button