ΓΕΥΣΗ

Χαλβάς χωρίς λάδι – Μια συνταγή από τα παλιά!

Κάποτε, όταν τα γλυκά τα φτιάχναμε στα σπίτια μας, αυτό το γλυκό είχε την τιμητική του στις γιορτές, το θεωρούσαν και υψηλής στάθμης, αυτό λοιπόν το γλυκό θα φτιάξουμε σήμερα, την συνταγή μου την θύμισε η φίλη μου Αγγελική Θεμέλιου.

Τι θα χρειαστούμε…

caffeine adv2020b

Έξη ποτήρια του νερού νερό, δυο ποτήρια ζάχαρη, μπορείτε να βάλετε και ενάμιση, ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και ξύσμα από δυο λεμόνια, επίσης δυο βανίλιες, ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος φετούλες.

Τώρα πάμε να το φτιάξουμε…

neratzoulis neo

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις, να κάνει φουσκάλες δηλαδή, αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει ένας πηχτός χυλός, όχι σφιχτός.

Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τα αμύγδαλα, αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε ότι ξηρό καρπό θέλετε η αποξηραμένα φρούτα. μετα ρίχνουμε λίγο λίγο από το υλικό μας για να μην μας μετακινηθούν, μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο, τ αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε, αν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα, πασπαλίζετε με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σημείωση:

Αυτό το γλυκό ουσιαστικά είναι ένα είδος χαλβά, μόνο που αυτός δεν έχει καθόλου λάδι.

souladaki books

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button