ΓΕΥΣΗ

Αυτά είναι τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια – Πως θα τα φτιάξετε



Αυτή τη εβδομάδα ετοιμάζουμε τα παραδοσιακά μας γλυκά, βάφουμε αυγά και όλα τα Πασχαλιάτικα… Πάντως όλα είναι γρήγορα και πρόχειρα, αφού το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση, ξεκινά το μεγάλο φαγοπότι…



Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω μια πολύ ωραία πρόταση για κουλουράκια της Λαμπρής.

Ας τα φτιάξουμε…



Θα χρειαστούμε ενάμιση κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενάμιση ποτήρι του νερού ζάχαρη, δυο πακέτα βούτυρο λευκό, ένα ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού, ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ, δυο βανίλιες και ένα αυγό για το άλειμμα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες…
Σε μια άλλη λεκάνη, χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι ν ασπρίσουν.
Στην συνέχεια, ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Στην λαμαρίνα μας που θα τα ψήσουμε, στρώνουμε μια λαδόκολλα, την αλείφουμε με πολύ λίγο βούτυρο και βάζουμε τα κουλουράκια μας, αφού τους έχουμε δώσει το σχήμα που θέλουμε, κοτσιδούλες, στεφανάκια, μισοφέγγαρα και ότι άλλο θέλετε…

Με ένα πινελάκι τα αλείβετε με τον κρόκο του αυγού, που θα αραιώσετε με λίγο νεράκι και θα τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου είκοσι λεπτά.

Και μια συμβουλή, όταν ψήνουμε κουλουράκια και γενικότερα ότι γίνεται με ζύμη, δεν ανοίγουμε ποτέ ενδιάμεσα τον φούρνο.

Και του χρόνου…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close