ΓΕΥΣΗ

Αρνάκι με πιπεριές…

Μια συνταγή με ιστορία, από την φίλη μου την Ανθή Σπίθα. Θα χρειαστούμε αρχικά το αρνάκι μας, το σωστό είναι μπούτι και ακόμα πιο σωστό να είναι κομμένο μικρά κομμάτια, πιπεριές αρκετές γιατί μαζεύουν, λίγο ξερό κρεμμύδι, λευκό κρασί, μια μπύρα, αλατοπίπερο.

Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι ν αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σβήνουμε με το κρασί, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα την μπύρα και το αφήνουμε να βράσει, αν χρειαστεί στην πορεία συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι.

caffeine adv2020b

Όταν το κρέας είναι μισοψημένο προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες στα τέσσερα, θέλει αρκετές πιπεριές είπαμε γιατί μαζεύουν πολύ, διορθώνουμε αν χρειαστεί το αλάτι και το πιπέρι και τ αφήνουμε να βράσουν μαζί, δεν θα χρειαστεί πολύ ώρα και το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.

Του πάει εξαιρετικά το περσικό ρύζι, συνταγή και πάλι της Ανθής, η και πατάτες τηγανητές κομμένες μεγάλες αλλά του φούρνου.

neratzoulis neo

Να το απολαύσετε…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button