ΓΕΥΣΗ

Αγκινάρες παπουτσάκια

Οι αγκινάρες μ αρέσουν πολύ κι έτσι όμως φτιαγμένες είναι κάτι εξαιρετικό. Θα χρειαστούμε για μισό κιλό κιμά ένα πακέτο αγκινάρες καρδιά, κατεψυγμένες.

Αγκινάρες παπουτσάκια 2

Οι αγκινάρες παπουτσάκια χρειάζονται ένα κιμά, σαν αυτόν που κάνουμε τα μακαρόνια με κιμά, το παστίτσιο η τον μουσακά, μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο.

Φυσικά, υπάρχει και η έτοιμη μπεσαμέλ για ευκολία!!

Αγκινάρες παπουτσάκια 3

Θα σας πω εν τάχει, ότι  τον κιμά τον τσιγαρίζουμε στο λάδι του, τον σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κανελογαρύφαλα, μοσχοκάρυδο και δαφνόφυλλο και τον αφήνουμε να ψηθεί συμπληρώνοντας λίγο νεράκι.

Αν κάποιοι θέλουν, μπορούν να βάλουν και τριμμένη ντομάτα.

Βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τις αγκινάρες για δέκα λεπτά με λίγο αλάτι, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σ ένα πυρέξ που έχουμε πασπαλίσει με φρυγανιά τριμμένη, με την σειρά.

Ρίχνουμε πρώτα λίγο τυρί τριμμένο  και μετά βάζουμε τον κιμά μια μια.

Αμέσως μετά, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ,

Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι λίγο λάδι η βούτυρο να κάψει, εγώ βάζω πάντα λάδι, ρίξτε μέσα τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες, αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, για να μην σβολιάσει, αμέσως μετά ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, μετά, χτυπάτε δυο αυγά καλά και τα ρίχνετε μέσα, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν, βάλτε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο τυρί τριμμένο κι έτοιμη.

Σκεπάζουμε τον κιμά με μπεσαμέλ ρίχνουμε πάλι λίγο τυρί πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Τα παπουτσάκια τα συνοδεύουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και κρασάκι, εγώ με τα παπουτσάκια προτιμώ το ροζέ…

Να τα απολαύσετε…



Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close