ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
CNA ΘΕΜΑ

Ολοκληρωτική η χρεωκοπία για το Θεραπευτήριο Λασιθίου; | «Φέσια» και σπατάλες;

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το CNA News είχε μεταξύ άλλων μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Λασιθίου.

Δεν είναι μόνο η αναστολή η οποία εφαρμόζεται στους 24 περίπου ανεμβολίαστους εργαζόμενους είναι και η γενικότερη απαξίωση που εδώ και καιρό έχει πέσει το ίδρυμα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Οι προμηθευτές θα κατεβάσουν ρολλά…

Το Θεραπευτήριο Λασιθίου με μαθηματική ακρίβεια και σύμφωνα με το ΔΣ των εργαζομένων σε λίγες μέρες δεν θα έχει την δυνατότητα να παραλαμβάνει τις απαραίτητες προμήθειες σε βασικά προϊόντα διατροφής διότι οφείλει πάρα πολλά χρήματα σε προμηθευτές οι οποίοι ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν την τροφοδοσία, εάν δεν πληρωθούν!

Ενδεικτικά ποσά είναι περίπου 25.000 ευρώ σε είδη αρτοποιίας, 50.000 περίπου σε κρέατα και κατεψυγμένα προϊόντα, και αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε λαχανικά και φρούτα κλπ.

“IN_AND_OUT

Ολα αυτά σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων, συμβαίνουν μετά την ενοποίηση σε ένα ενιαίο κέντρο που περιλαμβάνει τις δομές από Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αγιο Νικόλαο, υπό μία διοίκηση.

Σπατάλες σε δαπάνες προσωπικού

Σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων, από τον Μάρτιο του 2021 δεν υπάρχουν τραπεζοκόμες διότι έληξαν οι συμβάσεις τους. Προτίμησαν να φέρουν ιδιώτη εργολάβο πληρώνοντας 2.400 ευρώ τον μήνα με απολαβές για την τραπεζοκόμο 630 ευρώ παρά να προχωρήσουν σε ανανέωση συμβάσεων με 1.100 ευρώ τον μήνα και με απολαβές για την τραπεζοκόμο, 750 ευρώ. Η σύμβαση αυτή λήγει σε λίγες μέρες. Τι θα κάνουν; Θα ανανεώσουν ή θα προσλάβουν;

Mechanical Solutions

Χωρίς κλιματισμό στον καύσωνα – Παρέμβαση Ζερβού

Τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Λασιθίου καταγγέλλουν την αδιαφορία των υπεύθυνων στην διάρκεια του καύσωνα, με 6 κλιματιστικά χαλασμένα και μη δίνοντας καμμία σημασία για την επισκευή τους και την επαναλειτουργία τους. Το πρόβλημα λύθηκε μετά από την έντονη προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Αγίου Νικολάου κου Αντώνη Ζερβού.

Οι πολιτικοί, μας θυμούνται μόνο όταν θέλουν «ψηφαλάκια»

Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε με μέλη από το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων αναφέρθηκαν και στους Λασιθιώτες εκλεγμένους βουλευτές. «Κανένας τοπικός βουλευτής δεν έχει ενδιαφερθεί για τα προβλήματά μας αν και έχουμε μιλήσει με τον κο Πλακιωτάκη. Μία απλή επίσκεψη έκανε ο κος Θραψανιώτης αλλά δεν συναντήθηκε ούτε καν με το σωματείο μας καθώς δεν είχαν καν ενημερωθεί για την επίσκεψή του. Ηρθε, μίλησε με την πρόεδρο αλλά ούτε και για τα θέματα της συζήτησης ενημερωθήκαμε. Μας θυμούνται μόνο όταν θέλουν τα ψηφαλάκια μας…»

Ψεκάζουν με αντισηπτικό εργαζόμενους στο πρόσωπο

Υπάρχει καταχωρημένη και πρωτοκολημένη έγγραφη αναφορά για ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου φύλαξης ο οποίος ψέκασε στο πρόσωπο εργαζόμενο με αλκοολούχο αντισηπτικό, αδιαφορώντας εάν θα έχανε την όρασή του ή δημιουργώντας του άλλα προβλήματα υγείας.

«Η αναστολή θα δώσει την χαριστική βολή στο ίδρυμα. Ηδη, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι στην νυχτερινή βάρδια, υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής για 82 ασθενείς και ένας βοηθός.»

Κλείνοντας το μικρό αυτό ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο Θεραπευτήριο Λασιθίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους προχώρησαν σε αυτές τις κοινοποιήσεις, για να ενημερωθεί κυρίως η κοινωνία μας για όλα τα προβλήματα που δεν φαίνονται και για πολλά άλλα που θα δουν το φως της δημοσιότητας πολύ σύντομα.-


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button