ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
CNA ΘΕΜΑ

Αγιος Νικόλαος | Λίγων ημερών δρόμος… ένας νέος «καρόδρομος» με άσφαλτο!

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Πριν λίγες ημέρες είδαμε να ανοίγει, μετά από περίπου δύο μήνες, ο δρόμος στην περιοχή Καστέλλι στον Άγιο Νικόλαο με ένα πολύ σημαντικό έργο για τις πλημμύρες και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούσαν τα νερά της βροχής εδώ και πολλά χρόνια φτάνει η ώρα για την κορύφωση του.

Ενα έργο που υπεύθυνη είναι η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, φαίνεται ή να μην έχει επιβλέψει όσο πρέπει το συγκεκριμένο έργο ή να μην έχει το κατάλληλο προσωπικό για να το επιβλέψει σωστά.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η άσφαλτος είναι περίπου 10 ημερών και από την μία πλευρά (Κριτσά προς Άγιο Νικόλαο) στην αρχή της νέας ασφαλτόστρωσης έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο «Γκαμπ» ή απλώς ένα σκαλοπάτι που με την ταχύτητα που έχουν τα οχήματα σίγουρα στο μέλλον θα χρειαστούν επισκευή στα αμορτισέρ τους. Από την ίδια πλευρά αν κάποιος όχι τόσο έμπειρος δει την απόσταση της ασφάλτου από το πεζοδρόμιο σε πολλά σημεία η άσφαλτος δεν είναι σωστά στρωμένη με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανωμαλίες. Τα νερά στην προκειμένη περίπτωση τι κλίση θα έχουν;

Όποιος οδηγήσει στη αντίθετη φορά του δρόμου (Άγιο Νικόλαο προς Κριτσά) δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις τεχνικού για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά.

“IN_AND_OUT

Από τη συγκεκριμένη πλευρά η άσφαλτος δεν έμεινε όση ώρα χρειαζόταν για να στεγνώσει σωστά και ήδη έχουν δημιουργηθεί έντονες ανωμαλίες στο οδόστρωμα που νομίζεις ότι είσαι στο βαρκάκι μέσα στην θάλασσα. Δοκιμάστε το!

Πως είναι δυνατόν για ένα έργο τόσης μεγάλης σημασίας να έχει αυτές τις προχειρότητες;

Mechanical Solutions

Επιπλέον για όποιον γνωρίζει, κατά την διάρκεια των βροχών από την περιοχή που βρίσκεται το Lidl μέχρι και το συγκεκριμένο σημείο τα νερά κατεβαίνουν χείμαρρος λόγω κακών κλίσεων στο οδόστρωμα αλλά και τις επαναλαμβανόμενες κακοτεχνίες των εργολάβων που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους έργα χωρίς να φέρουν αποτέλεσμα.

Τα νερά στην προκειμένη περίπτωση, από που θα φεύγουν κύριοι υπεύθυνοι του έργου; Από 6 φρεάτια που έχουν τοποθετηθεί, τα μισά στην μια πλευρά (3) και τα μισά (3) στην άλλη; Με την πρώτη βροχή θα φράξουν από σκουπίδια και χώματα που θα φέρνει το νερό της βροχής.

Μήπως κύριοι υπεύθυνοι το έργο είναι «φούσκα» όπως και τα υπόλοιπα που έχουν γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή;

Το δικό μου συμπέρασμα; Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Ή υπάρχει έλεγχος και γίνεται από ανεύθυνους. Δεν συμπεριφερόμαστε όπως πρέπει για να φτιάξουμε όμορφα το «σπίτι» μας δηλαδή την πόλη μας.
Το μόνο θετικό για την ώρα είναι ότι υπάρχει πεζοδρόμιο για να περπατάνε οι πεζοί και τα ΑΜΕΑ να έχουν μια πιο ασφαλή διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο.-


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Γιώργος Βαρνακιώτης

Η αλήθεια μοιάζει με το φάρμακο που είναι πικρό, μα τόσο σωτήριο για τον οργανισμό. Στην οικογένεια του cna.gr δεν κρύβεται τίποτα!

Σχετικά άρθρα

Back to top button