Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήCNA ΘΕΜΑΑγιος Νικόλαος | Τοποθετήθηκαν 18 νέα παγκάκια στην Ρ.Κουνδούρου | Η αρχική...

Αγιος Νικόλαος | Τοποθετήθηκαν 18 νέα παγκάκια στην Ρ.Κουνδούρου | Η αρχική μελέτη τι έγραφε;

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε την αντικατάσταση που έγινε σε όλα τα παγκάκια της οδού Ρούσου Κουνδούρου στον Αγιο Νικόλαο. Η Ρούσου Κουνδούρου είναι ο δρόμος που οδηγεί από την κεντρική πλατεία της πόλης, προς το λιμάνι.

Τα προηγούμενα παγκάκια είχαν βανδαλιστεί αρκετές φορές και δεν ήταν και σε τόσο καλή κατάσταση για να μπορέσει κάποιος να κάτσει, να ξεκουραστεί ή να ρεμβάσει.

mechanical adv 2021

pagakia2
Αγιος Νικόλαος | Τα νέα παγκάκια στην Ρούσου Κουνδούρου

apostolakis adv 2

Θετική η κίνηση αντικατάστασης από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά υπάρχει και ένα ερώτημα το οποίο λέει αν τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν, έχουν σχέση με την πρόταση που υπήρχε στην αρχική μελέτη.

pagakia3
Αγιος Νικόλαος | Τα νέα παγκάκια στην Ρούσου Κουνδούρου

Μικρή ιστορική αναδρομή

Το θέμα του σχεδιασμού της Ρούσσου Κουνδούρου, ήταν μια κατά μήκος πλατεία, με  το ιστορικό ποταμάκι να διατρέχει το μήκος του πεζοδρομίου, που σηματοδοτεί και συρράπτει το παλιό εύρος του πεζοδρομίου (2,5μ ) με το καινούριο (5,00μ.). Οι πέτρες της παλιάς πλακόστρωσης (όταν ξηλώθηκε το παλιό πεζοδρόμιο), αποθηκευμένες και  αριθμημένες για την επαναχρησιμοποίηση τους  στη νέα μορφή του δρόμου, (το ποταμάκι), κρατάνε την ιστορικότητα ενώ περιβάλλονται από το ουδέτερο λευκό υλικό του νέου πεζοδρομίου.

pagakia1 old
Αγιος Νικόλαος | Τα παλιά παγκάκια κατασκευασμένα σύμφωνα με την μελέτη

Δύο ζώνες στο πεζοδρόμιο. Περπάτημα, βιτρίνες, εμπορική δραστηριότητα στο παλιό πλάτος (2,50μ), χαλάρωση, αναψυχή, κοινωνικότητα στο νέο πλάτος, όπου η έντονη φύτευση και τα καθιστικά. Όλα ζήτημα προσέγγισης.

Είναι ζήτημα φιλοσοφίας και ευαισθησίας ο τρόπος που σχεδιάζεται ο ελεύθερος χώρος, η θέση και ο τρόπος που τοποθετείται ένα καθιστικό και τι είδους.

pagakia2 old
Αγιος Νικόλαος | Τα παλιά παγκάκια κατασκευασμένα σύμφωνα με την μελέτη

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble