Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
CNA ΘΕΜΑ

Αγιος Νικόλαος: Στο 5ο Δημοτικό σχολείο οι συνθήκες μάθησης δεν είναι οι κατάλληλες | +Video

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στην περιοχή «Σταυρός» και σε αυτό πηγαίνουν 117 παιδιά. Ολο το συγκρότημα είναι στημένο με προκατασκευασμένους οικίσκους και κοντέϊνερ.

Τα παιδιά αναγκάζονται να φοιτούν σε απαράδεκτους χώρους αφού τον Χειμώνα χρειάζονται θέρμανση και το Καλοκαίρι ψύξη, αφού οι οικίσκοι είναι κυρίως από μέταλλο που ψύχεται και θερμαίνεται παραπάνω από το κανονικό, ανάλογα τις εποχές του χρόνου. Η υγεία τους είναι σε άμεσο κίνδυνο διότι τα κλιματιστικά που λειτουργούν σχεδόν συνέχεια, χρειάζονται καθαρισμό σχεδόν κάθε 15 μέρες, εργασία που κοστίζει αρκετά και φυσικά είναι δύσκολο να καλυφθεί. Ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή ήρθαν σε συμφωνία και αναμένονται ιονιστές και καθαριστές αέρα, ώστε να βοηθήσουν στην καθαρότητα του αέρα. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία με την σχολική επιτροπή κι έτσι κάποια θέματα προχωρούν με σχετική ευκολία.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Να υπογραμμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν μπορεί να υπάρξει κεντρική θέρμανση διότι είναι οικίσκοι και κοντέϊνερ και επίσης δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και πυροπροστασία, για τους ίδιους λόγους.

Επισκεφθήκαμε με την κάμερα του CNA News το σχολείο και πραγματικά αισθανθήκαμε ότι βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή. Το όλο σκηνικό θυμίζει κάτι άλλο, με όλη τη σημασία της λέξης και με όλη την καλή διάθεση που έχουμε για να περιγράψουμε τις συνθήκες μάθησης των 117 παιδιών που στα πρώτα βήματα της μαθητικής τους ζωής, αναγκάζονται να βιώνουν αυτή την κατάσταση.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Η σημερινή μέρα ήταν μία βροχερή μέρα και είδαμε τα παιδάκια να παίζουν στο διάλειμμά τους μέσα σε λίμνες νερού, με κίνδυνο να γλιστρήσουν και να χτυπήσουν, να βραχούν ή να κρυώσουν. Κατάσταση απαράδεκτη για ένα σχολείο που σε μαθησιακό επίπεδο είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος και με πολλές βραβεύσεις.

Οι δάσκαλοι του 5ου Δημοτικού καθώς και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και προσπάθεια για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και του σχολείου, που προκύπτουν συνεχώς, λόγω της φύσης της λειτουργικότητας του συγκροτήματος αυτού. Προσπαθούν συνεχώς να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν τους χώρους -καμμιά φορά χρησιμοποιώντας και την φαντασία τους- προς όφελος των παιδιών για καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Zuper Service

Σε πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους χώρους του σχολείου, έχουν συμβάλλει με προσωπική προσφορά και προσωπική εργασία δάσκαλοι και γονείς. Κάποιοι έβαψαν, κάποιοι έτριψαν με μηχανήματα τα τσιμέντα, κάποιοι άλλοι επιδιορθώνουν τυχόν βλάβες που προκύπτουν, κλπ.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι «τοποθετημένο» σε έναν «κοινόχρηστο χώρο», τίποτα δεν είναι νόμιμο και γενικότερα υπάρχουν κατά καιρούς υποσχέσεις για την κατασκευή ενός «αληθινού σχολείου»  εδώ και πολλά χρόνια, σημειωτέον, από όλες τις Δημοτικές αρχές, τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση γονείς και δασκάλους, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σε σχέση με άλλα σχολεία της πόλης τα οποία λειτουργούν με σωστές συνθήκες για όλους.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κο Γιώργο Σταυρακάκη αλλά και με την κα Ιωάννα Κρητσωτάκη, αντιπρόεδρο της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Αγίου Νικολάου καθώς επίσης και μέλος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button