CLICK 2 CLICK

Το νησί των «φαντασμάτων» ή αλλιώς το νησί της «καραντίνας»Εκεί είχαν μπει σε καραντίνα οι ασθενείς με πανούκλα

Το «νησί των φαντασμάτων», ή κατά κόσμον Poveglia, βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Βενετίας, λόγω του σκοτεινού παρελθόντος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το 1920, Ιταλοί ναύτες που θεωρούνταν ύποπτα κρούσματα του «Μαύρου Θανάτου», έμπαιναν εκεί σε καραντίνα 40 ημερών, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».

Τα ουρλιαχτά όλων όσοι είχαν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα πανώλης προκαλούσαν ανατριχίλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων.

swell adv 2021

Ένα οικόπεδο των 18 στρεμμάτων χρησιμοποιήθηκε επίσης ως μαζικό νεκροταφείο, όπου περίπου 160.000 άνθρωποι φέρεται να κάηκαν στην πυρά για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μέχρι και σήμερα, πολλοί θεωρούν ότι η ανθρώπινη τέφρα αποτελεί πάνω από το 50% του εδάφους του ιταλικού νησιού, σχολιάζει η εφημερίδα «The Sun».

nisi1 2

nisi3

nisi2

Οι Βρετανοί εξερευνητές, ο 40χρονος Ματ Νέιντιν και ο 54χρονος Άντι Τόμσον έκαναν πρόσφατα ένα οδοιπορικό σε περιοχές του νησιού όπου είχαν μείνει απάτητες εδώ και δεκαετίες.

nisi5

nisi4

nisi6

Το βίντεο που ανέβασαν στα social media αποτυπώνει το τρομακτικό θέαμα που αντίκρισαν: μία πρώην ψυχιατρική κλινική, όπου φέρεται να έχουν γίνει φρικτά πειράματα, συμπεριλαμβανομένης της λοβοτομής στη δεκαετία του 1920.

Ένας ψυχίατρος του νοσοκομείου αυτοκτόνησε τελικά πέφτοντας από το καμπαναριό της εκκλησίας.

Το βίντεο δείχνει επίσης ένα επιβλητικό φρούριο, εγκαταλελειμμένα κτίρια με σπασμένα παράθυρα, το μαζικό νεκροταφείο και αντικείμενα, όπως παλιά κρεβάτια και λουτρά.

Υπήρχαν επίσης πολλά μεγάλα εμπορευματοκιβώτια τα οποία φέρεται να είναι χρησιμοποιηθεί για την καύση ανθρώπων.

Ο Ματ Νέιντιν, πωλητής από το Σέφιλντ στο νότιο Γιορκσάιρ, ανέβασε το υλικό του στο YouTube, υπό τον τίτλο: «Finders Beepers History Seekers».

«Ήταν πραγματικά, πολύ τρομακτικό…»

«Το νησί έχει τόσο σκοτεινή ιστορία ήταν μια ανθρώπινη κόλαση, εκεί έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι», υποστηρίζουν οι επισκέπτες του νησιού που αισθάνονται φρίκη ενώ περπατούν στους δρόμους.

«Έκαψαν όλα τα πτώματα και τα άφησαν εκεί. Το νησί δεν έχει ποτέ καθαριστεί, οπότε όλα έχουν μείνει. Αργότερα, όταν το νησί μετατράπηκε σε άσυλο και επειδή και φορείς ασθενειών είχαν βρει εκεί καταφύγιο, οι γιατροί φέρεται να έκαναν πειράματα πάνω τους, φρικτά, φρικτά πράγματα», αφηγείται ο Ματ.

«Ολόκληρο το μέρος ήταν πολύ περίεργο και τρομακτικό αν και θα μπορούσες να πεις βλέποντας τα πλακάκια και τις καμάρεςότι αρχικά πρέπει να ήταν ένα όμορφο κτίριο», λέει ο Ματ αναφερόμενος στην πρώην ψυχιατρική κλινική.

«Από την πλευρά της, η φύση έχει προσδώσει μία αίσθηση τρόμου με τα αμπέλια και τα αναρριχητικά φυτά να συμπληρώνουν το τοπίο»…«Σίγουρα μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω εύκολα», δήλωσε ο Ματ.

nisi7


Σχετικά άρθρα

Back to top button