CLICK to CLICK

Το μουσείο σοκολάτας στην Νέα Υόρκη

Από το κακαόδεντρο και τους κόκκους του κακάο στις τρούφες, η ιστορία της σοκολάτας παρουσιάζεται στις αίθουσες του πρώτου μουσείου της Νέας Υόρκης που είναι αφιερωμένο στο γλυκό επιδόρπιο.

Το “Choco-Story New York, Μουσείο Σοκολάτας και Εμπειρίας με τον Ζακ Τορές” ιδρύθηκε από τον σεφ ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιό Ζακ Τορές και άνοιξε τον Μάρτιο στο Μανχάταν, στις εγκαταστάσεις της ναυαρχίδας των καταστημάτων με γλυκίσματα του Τορές. Το μουσείο εκτείνεται σε περίπου 4.700 τετραγωνικά μέτρα που συνδυάζει τέχνη και ιστορία κάτω από την ίδια στέγη.

caffeine adv2020b

“Μου αρέσει πολύ να μεταδίδω την αγάπη που έχω για τη σοκολάτα και τη γνώση μου για σοκολάτες σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει γι’ αυτήν. Δεν νομίζω ότι οι πελάτες μου καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για να παρασκευαστεί μια σοκολάτα”, δηλώνει ο Τορές, γνωστός ως Mr. Chocolate, που γεννήθηκε στην Αλγερία και μεγάλωσε σε ένα ψαροχώρι της νότιας Γαλλίας.

Ο 57χρονος σεφ δείχνει στους επισκέπτες πώς φτιάχνει μια τρούφα σοκολάτας, καθώς ρίχνει πλούσια ρευστή σοκολάτα σε μικρές φόρμες και τις γεμίζει με κρεμώδη απαλή γκανάς σοκολάτας.

neratzoulis neo

Η παρουσίαση περιλαμβάνει την προέλευση της σοκολάτας από τον πολιτισμό των Μάγια πριν από 5.000 χρόνια, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για να παραχθεί σοκολάτα από τον κόκκο κακάου που έχει υποστεί ζύμωση, ακόμη και σκεύη και ειδικά φλυτζάνια με μια μικρή μπάρα μέσα σε αυτά η οποία προστατεύει το μουστάκι του πότη από τη καυτή σοκολάτα.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button