Σάββατο, 15 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΣτους 21 διάσημους φάρους του κόσμου ο Φάρος των Χανίων

Στους 21 διάσημους φάρους του κόσμου ο Φάρος των Χανίων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Από τους αρχαίους χρόνους  υπήρξαν οι φάροι στο σκοτάδι, που καθοδηγούσαν τα πλοία με ασφάλεια στην ακτή. Το φως τους  εμπόδιζε τα πλοία να  συντρίβονται σε ρηχές και  βραχώδεις ακτές.

Όταν ακόμα δεν υπήρχε  τεχνολογία, έσωζαν ζωές. Ανάμεσά τους, ο περίφημος Φάρος του λιμανιού των Χανίων,  που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς.

mechanical adv 2021

Ένας Φάρος, θεμελιωμένος σε φυσικό βράχο, που λειτούργησε ως πυρσός ανοιχτής φλόγας  κι αναφέρεται ως «φανάρι» σε σχεδιάγραμμα κάτοψης της πόλεως των Χανίων του 1689 του V. Coronelli.

apostolakis adv 2

Ο Φάρος, το στολίδι και «σήμα κατατεθέν» της πόλης, έχει ύψος 21 μ., με ύψος εστίας από την επιφάνεια της θάλασσας 26 μ.

Το φως του φτάνει σε απόσταση 7 μιλίων. Είναι ο παλαιότερος που σώζεται μέχρι σήμερα, όχι μόνο των Ελληνικών παραλίων και της Μεσογείου, αλλά κι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble