Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΣτην πρώτη θέση τα Μετέωρα σε διεθνή διαγωνισμό της Wikipedia

Στην πρώτη θέση τα Μετέωρα σε διεθνή διαγωνισμό της Wikipedia

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος, Αλέξης Αλεξανδρής εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είχε τη χαρά να λάβει την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wiki Loves Monuments.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και πρόσφατα είχε τη χαρά να λάβει την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wiki Loves Monuments.

mechanical adv 2021

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που οργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia, από το 2016 και στην Ελλάδα.

apostolakis adv 2

Αναγνώστες και χρήστες της Wikipedia, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι καλούνται να φωτογραφίσουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Wikimedia commons, ώστε να χρησιμοποιηθούν στη Wikipedia. Σε εθνικό επίπεδο «προκρίνονται» δέκα φωτογραφίες στον τελικό, από τις οποίες επιλέγεται η κορυφαία για κάθε χώρα.

Έμαθε τυχαία για τον διαγωνισμό, μια μέρα που αναζητούσε πληροφορίες για την ελληνική χλωρίδα και πανίδα στη Wikipedia. Η συμμετοχή του ήταν μια εντυπωσιακή, ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, σχεδόν μυστηριακή φωτογραφία της Ιεράς Μονής Ρουσάνου, στα Μετέωρα, από παλιότερο ταξίδι του στην περιοχή.

Ο φωτογράφος Αλέξης Αλεξανδρής

Όπως είπε στο skai.gr o Αλέξης Αλεξανδρής: «Ο διαγωνισμός ήταν μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας, στην Ελλάδα και πήρα το πρώτο βραβείο. Σε λίγες ημέρες θα βγούνε τα αποτελεσματα από το παγκόσμιο διαγωνισμό που συμμετέχει η φωτογραφία μου και με ενημερωσαν ότι είμαι μέσα στη 15νταδα ανάμεσα από χιλιάδες συμμετοχές… Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός καλύπτεται και από το ρεκόρ γκίνες.»

Ξεκίνησε φωτογραφίζοντας αθλητικά στιγμιότυπα σε αγώνες και αργότερα σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας στο ΙΕΚ Καρδίτσας. Η φύση παραμένει εδώ και χρόνια το αγαπημένο του θέμα. Εκτός από τα Μετέωρα, έχει ταξιδέψει και φωτογραφίσει τις λίμνες Πλαστήρα και Κάρλα, τον ποταμό Αξιό, αλλά και περιοχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας. «Με τη λήξη της καραντίνας θα πάρω μέρος σε μια έκθεση φωτογραφίας στην πόλη της Καρδίτσας και, αν όλα πάνε καλά, οι φωτογραφίες μου θα ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα τη Λίμνη Πλαστήρα» συμπληρώνει.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble