Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΟι «μεταλλαγμένες» μαργαρίτες της Φουκουσίμα

Οι «μεταλλαγμένες» μαργαρίτες της Φουκουσίμα

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Τέσσερα χρόνια πριν ένα τραγικό πυρηνικό ατύχημα έλαβε χώρα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας ως αποτέλεσμα ενός σφοδρού σεισμού στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας που δημιούργησε ένα τεράστιο τσουνάμι. Από τότε μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ότι πάνω από 300 τόνοι ραδιενεργού νερού συνεχίζουν να διαρρέουν κάθε μέρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Πρόσφατα λοιπόν στην πόλη Nasushiobara, αρκετά μακριά από τη Φουκουσίμα, ένας χρήστης του Twitter φωτογράφισε μερικές μεταλλαγμένες μαργαρίτες και αμέσως αυτές έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Τα λουλούδια είναι ενωμένα στο κέντρο τους, αναπτύσσοντας παράξενα πέταλα, ενώ κάποια “γλιστρούν” δεξιά και αριστερά και μοιράζονται ένα κοινό σημείο επαφής.

Ωστόσο στην πραγματικότητα οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το κατά πόσο οι εν λόγω μαργαρίτες μεταλλάχθηκαν λόγω ακτινοβολίας. Η Beth Krizek, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, δήλωσε στην Huffington Post ότι η παραμόρφωση ονομάζεται κορυνοβακτηρίωση και  είναι αρκετά συνηθισμένη στα φυτά, ενώ το πιο πιθανό να μην προκλήθηκε από τη ραδιενέργεια. “Η κορυνοβακτηρίωση συμβαίνει όταν κάτι επηρεάζει τα φυτικά κύτταρα, που αναπτύσσονται υπερβολικά. Μπορεί να προκληθεί από φυσική μετάλλαξη, ορμονικές αλλαγές ή πιέσεις από το περιβάλλον”, εξήγησε η επιστήμονας.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ