Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΚέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Απόδραση από τη βουή της πόλης (pics)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Απόδραση από τη βουή της πόλης (pics)

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Έχει γίνει σημείο αναφοράς των Νοτίων Προαστείων, αγαπημένος χώρος περιπάτου για πολλούς και ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά όπου μπορούν να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ο λόγος για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα. Η προσέλευση του κόσμου, σε καθημερινή βάση είναι εντυπωσιακή.

mechanical adv 2021

Από τον Ιούνιο που άνοιξαν όλοι οι χώροι εστίασης, στην είσοδο της Λυρικής, στην άκρη του καναλιού, στο πάρκο και στην κορυφή του Φάρου με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν αυτά τα σημεία για να πιουν τον καφέ τους και να πάρουν το πρωινό ή το γεύμα τους.

apostolakis adv 2

φωτό: CNN Greece

Είναι ένα σημείο όπου μπορεί κανείς να ξεφύγει από την βουή της πόλης…μέσα στην πόλη.

Σίγουρα το πάρκο των 210.000 τετραγωνικών μέτρων στα μάτια των παιδιών μοιάζει με επίγειο παράδεισο καθώς μέσα σε αυτή την έκταση, εδώ και τρεις μήνες, λειτουργούν παιδικές χαρές για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες.

φωτό: CNN Greece

Ξύλινα αλογάκια, κατασκευές με σκοινιά για σκαρφάλωμα, τσουλήθρες, κούνιες από σαμπρέλες, ο σαλίγκαρος με τις δαιδαλώδεις διαδρομές του είναι μερικά από τα παιχνίδια που έλκουν τα παιδιά.

φωτό: CNN Greece

Η επιλογή του ξύλου, ως βασικό υλικό στις παιδικές χαρές, δεν είναι τυχαία. Εκτός του ότι τα παιχνίδια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, το ξύλο απ’ το οποίο κατασκευάστηκαν είναι τέτοιας αντοχής που εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα, ανθεκτικότητα και λιγότερα θραύσματα σε περίπτωση φθοράς.

Ωστόσο με την ζέστη να επιμένει ακόμη, οι πίδακες νερού έχουν την τιμητική τους.

φωτό: CNN Greece

Πάρα πολλά παιδιά βάζουν το μαγιό τους και συναγωνίζονται μεταξύ τους, στις…«βουτιές».

Ενώ πολύ συχνά το πάρκο γίνεται και σημείο διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως παιδικά πάρτι.

Πολλές οικογένειες έκαναν ποδήλατο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Για όσους δεν μπορούν να μεταφέρουν το ποδήλατο τους, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσουν.

Συνολικά, διατίθενται 50 ποδήλατα πόλης για ενήλικες (στους 3 σταθμούς ποδηλάτων: Κέντρο Επισκεπτών, Αγορά, Πίσω Αγορά) και 25 παιδικά ποδήλατα τα οποία διατίθενται μόνο από το Κέντρο Επισκεπτών.

Όσο για τα βράδια που έχει προβολή ταινίας στη μεγάλη οθόνη που υπάρχει στο ξέφωτο, γίνεται το αδιαχώρητο.

φωτό: CNN Greece

Όλος ο χώρος με το γκαζόν μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Φάρο να αποκτούν ρόλο εξώστη.

Τις ημέρες που δεν έχει εκδηλώσεις πολλοί είναι εκείνοι που κάθονται στη σκιά των δέντρων για να κάνουν πικ-νικ ή για να διαβάσουν το βιβλίο τους.

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχει γίνει η διέξοδος πολλών οικογενειών καθώς μπορούν να περάσουν ευχάριστα όλα τα μέλη τους με μηδενικό ή με πολύ μικρό κόστος.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-