Δευτέρα, 10 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήCLICK 2 CLICKΙαπωνία: Η «γυμνή γιορτή» που συγκέντρωσε πάνω από 10.000 ανθρώπους

Ιαπωνία: Η «γυμνή γιορτή» που συγκέντρωσε πάνω από 10.000 ανθρώπους

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Τουλάχιστον 10.000 άνδρες στην Ιαπωνία συμμετείχαν στο «Χαντάκα Ματσούρι», το λεγόμενο «γυμνό φεστιβάλ» που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Ιαπωνία.

Φορώντας μόνον ένα λευκό ύφασμα που κάλυπτε τα γεννητικά όργανα, και αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, συμμετείχαν σε μια τελετουργία που γιορτάζει την καλή τύχη και την ευημερία, μια παράδοση που μετράει πάνω από 5 αιώνες.

mechanical adv 2021

Η γιορτή ξεκίνησε τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν έκλεισαν τα φώτα στον ναό Σαϊντάτσι της επαρχίας Οκαγιάμα της Ιαπωνίας, και ο ιερέας έριξε στον κόσμο δέσμες κλαδιών και δύο τυχερά ραβδιά.  Στόχος ήταν να βρουν μέσα στο σκοτάδι αυτά τα τυχερά ραβδιά.

apostolakis adv 2

Σε αυτή την «μάχη» των 30 λεπτών, φέτος αρκετοί άντρες υπέστησαν μόνο μερικές εκδορές και μώλωπες, σε αντίθεση με το παρελθόν που ορισμένοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Μια φορά το χρόνο, στην πιο κρύα εποχή του Φεβρουαρίου, φοράμε μόνο ένα λεπτό πανί για να γίνουμε άνδρες», λέει ο 55χρονος Γιασουχίκο Τοκουγιάμα, πρόεδρος μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών.

«Αυτή είναι η σημασία αυτού του γεγονότος και ο λόγος που συνεχίζω να συμμετέχω».

Στην προσπάθεια να ζεσταθούν οι συμμετέχοντες, έξω από τον ναό δινόταν σάκε και μπύρα, αλλά η απαραίτητη από το τελετουργικό βουτιά σε κρύα νερά πριν την έναρξη του τελετουργικού -για τον εξαγνισμό της ψυχής- ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους περισσότερους.

Ο ετήσιος εορτασμός στο ναό Σαϊντάτσι έχει τις ρίζες του σε μια παράδοση που κρατά περισσότερα από 500 χρόνια.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble