CLICK to CLICK

Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στην Γαύδο (pics)

Γαύδος! Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό, σ΄ένα μαγευτικό τόπο, όπου η φύση έχει στολίσει το νησί με τα όμορφα χρώματα της Άνοιξης. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα λευκά όρη, όπου έχουν λιγοστέψει τα χιόνια αυτήν την εποχή, σιγά σιγά υποδεχτήκαμε την άνοιξη.

Το νησί άλλαξε μορφή, από το γκρίζο του ουρανού, την φουρτουνιασμένη θάλασσα και το πράσινο της γης, έχει πάρει διάφορα χρώματα από τα ανοιξιάτικα αγριολούλουδα. Παπαρούνες, λαδανιές, ρείκια, ορχιδέες, ανεμώνες, μαντιλίδες, την Κρητική ίριδα και το θαλασσινό κρινάκι, να έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

caffeine adv2020b

Ζεστές ημέρες χωρίς αέρα και η θάλασσα πιο ήρεμη και ελκυστική, που σε προκαλεί να την απολαύσεις. Ο ήλιος ποιο λαμπερός, με τον γαλάζιο ουρανό, να έχει λιγοστά τα σύννεφα, που δημιουργούν καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και ανατολές, πραγματικούς πίνακες ζωγραφικής. Οι περίπατοι στα ατελείωτα σηματοδοτημένα μονοπάτια, ανάμεσα σε πεύκα, κέδρους, που με τα χρώματα και αρωματικά βότανα, μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ όμορφα.

Αλλά και λίγη ξεκούραση στα πάρκα και ξωκλήσια που συναντάμε στο διάβα μας, με θέα πάντα το απέραντο μπλε της θάλασσας, την Γαυδοπούλα και τα νότια παράλια της Κρήτης.

neratzoulis neo

Στην περιπλάνηση μας στο νησί, συναντάμε παλιούς παραδοσιακούς οικισμούς, την Άμπελο, τα Βατσιανά και το Καστρί, όπου είναι εμφανής η προσπάθεια αναστύλωσης και ανάδειξης παλαιών κατοικιών, με σεβασμό στην απόλυτη παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Εξερευνήσεις σε μικρά φαράγγια με τον άργιλο και σε άβατα σημεία του νησιού, που υπάρχουν πολλά θαλάσσια οστρακοειδή απολιθώματα, αλλά και σε μικρές και μεγάλες παραλίες με πανέμορφα βότσαλα, αμμοθύνες, χρυσαφένιες αμμουδιές και παράκτιες σπηλιές. Λαύρακας, Αγιάννης, Σαρακήνικο, Σταυρόλιμνη, Πύργος, Ποταμός, Κόρφος, Μπο, Λιανή πόντα, Καμαρέλες, Λακούδι, είναι οι παραλίες του νησιού.

Και δύο μαντινάδες!

«Θα φύγω μα την σκέψη μου, εδώ θα την αφήσω, για να ναι αιτία κι αφορμή, οπίσω να γυρίσω!»

«Ήθελα μόνο μια στιγμή, τσι θάλλασας να μοιάσω, για να μπορέσω ολόκληρη την Γαύδο ν’ αγκαλιάσω!»

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button