Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήAUTO & MOTOΥβριδικό Toyota RAV4: 1 λίτρο βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα κατανάλωση (pics)

Υβριδικό Toyota RAV4: 1 λίτρο βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα κατανάλωση (pics)

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Έχοντας μεγάλη παράδοση στα υβριδικά συστήματα κίνησης, η Toyota κάνει ακόμη μια σημαντική κίνηση και ετοιμάζεται να λανσάρει το Plug-In Hybrid RAV4.

Η συγκεκριμένη έκδοση απαιτεί φόρτιση από εξωτερική πηγή και με την ανάκτηση ενέργειας, αποθηκεύει μέρος του ρεύματος ξανά στις μπαταρίες κατά το φρενάρισμα και την επιβράδυνση. Ένα μεγάλο ατού του συγκεκριμένου RAV4 είναι ότι μπορεί να κινηθεί για έως και 75 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, αν ο οδηγός επιλέξει το EV Mode.

mechanical adv 2021

Με αυτό τον τρόπο οι καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των περισσότερων οδηγών καλύπτονται χωρίς την κατανάλωση βενζίνης και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 135 χλμ./ώρα, στην ηλεκτροκίνητη επιλογή! Εννοείται ότι εκτός από το EV Mode υπάρχουν και τα άλλα προγράμματα οδήγησης που χρησιμοποιούν συνδυαστικά τους δύο κινητήρες για βέλτιστη κατανάλωση και αυτονομία. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα μαζί, φτάνει στους 306 ίππους, δημιουργώντας το ισχυρότερο Toyota RAV4 της ιστορίας.

apostolakis adv 2

Το θερμικό μοτέρ είναι ένα τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό των 2.5 λίτρων που από μόνο του έχει απόδοση 185 ίππων.

Σύμφωνα με την Toyota, με τη μικτή χρήση των κινητήρων η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1 λίτρο βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων 22 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 18,1 kWh και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε 6 δευτερόλεπτα. Μοναδική παραχώρηση που θα πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης σχετικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Toyota RAV4 είναι ο μικρότερος κατά 60 λίτρα χώρος αποσκευών, λόγω τοποθέτησης των μπαταριών στο πάτωμα. Ακόμη κι έτσι πάντως, περισσεύουν 520 λίτρα που θεωρούνται υπέρ αρκετά για την πλειονότητα των χρηστών.

zygos gif 2020b
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...