Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήAUTO & MOTOΤι είναι το φίλτρο GPF και πως χαλάει γρήγορα;

Τι είναι το φίλτρο GPF και πως χαλάει γρήγορα;

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν πολλές τεχνολογίες και συστήματα που ελαχιστοποιούν τις εκπομπές βλαβερών ρύπων, οι οποίες επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία όλων μας.

Οι καταλυτικοί μετατροπείς που άρχισαν να τοποθετούνται ευρέως στα οχήματα τη δεκαετία του 90 ήταν το πρώτο βήμα. Μια δεκαετία αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους τα φίλτρα DPF (Diesel Particulate Filter) στους πετρελαιοκινητήρες και μείωσαν σημαντικά το μαύρο καπνό.

mechanical adv 2021

To AdBlue ήταν το επόμενο βήμα για τη δραστική μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx στους ντίζελ), ενώ όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες, η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι τα φίλτρα GPF (Gasoline Particulate Filter). Το σύστημα φίλτρου σωματιδίων βενζίνης (GPF) αφαιρεί την αιθάλη των καυσαερίων και καίει ή οξειδώνει αυτόματα τη συσσωρευμένη αιθάλη ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Η αιθάλη που έχει συσσωρευτεί στο φίλτρο απομακρύνεται αυτόματα από το σύστημα ελέγχου του κινητήρα και από τη μεγάλη θερμοκρασία των καυσαερίων σε κανονικές ή υψηλές ταχύτητες οδήγησης.

apostolakis adv 2

Στην περίπτωση όμως που το αυτοκίνητο οδηγείται συνεχόμενα με χαμηλή ταχύτητα και σε κοντινές αποστάσεις, τότε η «παγιδευμένη» αιθάλη μπορεί να μην απομακρυνθεί αυτόματα, εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας των καυσαερίων. Σε αυτή την περίπτωση, το φίλτρο GPF θα μπουκώσει και θα ανάψει μια σχετική ένδειξη του GPF στον πίνακα οργάνων.

Η άμεση κίνηση που θα πρέπει να κάνει ο οδηγός, είναι να οδηγήσει το αυτοκίνητο για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η αιθάλη και να σβήσει η ένδειξη. Στην περίπτωση που η λυχνία GPF συνεχίσει να αναβοσβήνει και ανάψει και το Check Engine, τότε χρειάζεται συνεργείο. Αν το αμελήσει ο οδηγός, το πιθανότερο είναι το σύστημα να υποστεί ζημιά και να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμου.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble