Σάββατο, 15 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήAUTO & MOTOΠανδημία | Τέλος το καουτσούκ...

Πανδημία | Τέλος το καουτσούκ…

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να μην έχουν τέλος

Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με φυσικές καταστροφές, όπως η ξηρασία και οι πλημμύρες, αλλά και οι ασθένειες στα καουτσουκόδεντρα, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη.

mechanical adv 2021

Οι εν λόγω χώρες που αποτελούν και τους σημαντικότερους προμηθευτές του βασικότερου συστατικού στην κατασκευή ελαστικών, όπως είναι το φυσικό καουτσούκ, βλέπουν την παραγωγή τους να μειώνεται δραματικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλαγές στην προσφορά και στη ζήτηση. Μάλιστα, όπως ανακοινώνει το πρακτορείο Bloomberg, η Κίνα είχε ήδη προβλέψει το τι επρόκειτο να συμβεί, αγοράζοντας την προηγούμενη χρονιά μία σημαντική ποσότητα καουτσούκ, για να ενισχύσει το απόθεμά της. Κάτι που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

apostolakis adv 2

Παράλληλα, οι τιμές της πρώτης ύλης αυξήθηκαν σε υπερθετικό βαθμό. Ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο έφτασαν το υψηλότερο τετραετές, με 2 δολάρια ανά κιλό, με στέλεχος της εταιρείας ελαστικών Halycon Agri να προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια οι τιμές μπορούν να φτάσουν τα 5 δολάρια ανά κιλό.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, το Group Stellantis και η General Motors δηλώνουν πως παρακολουθούν τα γεγονότα, αλλά δεν έχουν ακόμη βιώσει τον αντίκτυπο. Ομοίως, η γαλλική Michelin ανέφερε ότι περιορίζει την μεταφορά του καουτσούκ μέσω θαλάσσης, καθώς έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τις αερομεταφορές από τις χώρες παραγωγούς της Ν.Α. Ασίας.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble