Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήAUTO & MOTOΈρχονται τα «έξυπνα» φανάρια για τις διαβάσεις πεζών

Έρχονται τα «έξυπνα» φανάρια για τις διαβάσεις πεζών

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Στις διαβάσεις πεζών, οι κάμερες και η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για το λογισμικό ελέγχου, θα κάνουν τη ζωή τον μη εποχούμενων πιο ασφαλή

Η βρετανική εταιρεία Now Wireless έχει παρουσιάσει μια νέα εφεύρεση που όπως υποστηρίζει, θα κάνει τις διαβάσεις πεζών όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

mechanical adv 2021

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία τελευταίας γενιάς με κάμερες, τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική εκμάθηση για τον έλεγχο των φωτεινών σηματοδοτών και τον καθορισμό της προτεραιότητας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Πρώτα απ ‘όλα, η διέλευση βασίζεται σε δεδομένα που μεταδίδονται από τις κάμερες που παρακολουθούν την κυκλοφορία. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν  αναλόγως καθώς αφορούν και τις γύρω διασταυρώσεις.

apostolakis adv 2

Μόλις εντοπιστούν πεζοί, το σύστημα στέλνει ένα σήμα σε μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια τεχνική «εκμάθησης» για να προσδιορίσει τις προθέσεις των ανθρώπων σε σχέση με την κατεύθυνσή τους, ορίζει τη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη που αφορά και στα οχήματα.

Οι ρυθμίσεις για την οριστική συχνότητα στη λειτουργία του «έξυπνου» φαναριού, μπορούν να ορίζονται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις των τοπικών διαχειριστών της κυκλοφορίας. Το καλύτερο στοιχείο της νέας αυτής τεχνολογίας, είναι πως για την εγκατάσταση του συστήματος αναβάθμισης των φαναριών σε «έξυπνα» δεν απαιτούνται εκτενείς επεμβάσεις και έργα, οπότε θεωρητικά μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε σχεδόν οποιαδήποτε διασταύρωση μόλις συνδεθούν οι απαραίτητες μονάδες στα φανάρια. Οπότε, κάπως έτσι θα σταματήσει και η ανάγκη ύπαρξης του πλήκτρου που σήμερα υπάρχει σε κάποια φανάρια προκειμένου ο πεζός να «ενημερώσει» το σύστημα για την ύπαρξή του

210426164614 Smart Pedestrians Traffic Lights 3

ΠΗΓΗ: newsauto.gr
zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble