Σάββατο, 15 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήAUTO & MOTOΕπαναστατική τεχνολογία από την BMW

Επαναστατική τεχνολογία από την BMW

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι φήμες σχετικά με μια εξαιρετικά καινοτόμα τεχνολογία της BMW χάρη στην οποία οι εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος θα μπορούν να αλλάζουν μορφοποίηση.

Το 2008 η BMW είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία GINA (Geometry and Functions in “N” Adaptions). Με μια πρώτη ματιά το GINA φαινόταν σαν ένα κανονικό roadster με μια πιο φουτουριστική διάθεση από την Z4 εκείνης της εποχής όμως στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα εξαιρετικά προοδευτικό πρωτότυπο που επιδείκνυε μια επαναστατική τεχνολογία.

mechanical adv 2021

Η τεχνολογία αυτή είχε να κάνει με το ειδικής κατασκευής υφασμάτινο υλικό το οποίο ουσιαστικά έντυνε το μεταλλικό πλαίσιο του αυτοκινήτου αντικαθιστώντας τις κλασικές μεταλλικές εξωτερικές επιφάνειες. Η ελαστικότητα και η προσαρμοστικότητα αυτού του υλικού είχε σαν στόχο να δώσει περισσότερες προοπτικές στον σχεδιασμό. Ωστόσο μετά από αυτό το πρωτότυπο δεν υπήρξαν άλλα βήματα που να δείχνουν κάποια πρόοδο επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

apostolakis adv 2

bmw GINA prototype 2

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει καθώς πρόσφατες πληροφορίες σε ένα forum για την BMW αναφέρουν πως η γερμανική εταιρία έχει καταθέσει μια πατέντα στην οποία περιγράφεται πως το καπό του αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να αλλάζει σχήμα. Συγκεκριμένα σημειώνεται πως το καπό θα μπορεί από τελείως επίπεδο να αποκτά κάποιου είδους εξόγκωμα, ή κάποια ιδιαίτερη αεροδυναμική διαμόρφωση, πιθανά όταν θα αυξάνεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Φυσικά αυτή η αναφορά δεν καθιστά δεδομένο πως θα δούμε αυτή την τεχνολογία σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της BMW όμως δείχνει πως η ιδέα των μεταβαλλόμενων επιφανειών δεν έχει εγκαταλειφθεί.

bmw GINA prototype

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble