Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήAUTO & MOTOΑνακοινώθηκε το νέο λογότυπο της Peugeot | Photos

Ανακοινώθηκε το νέο λογότυπο της Peugeot | Photos

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το νέο έμβλημα της, το οποίο διακρίνεται για τη μοντέρνα αισθητική του, τον μίνιμαλ χαρακτήρα του και καταδεικνύει τη «δίψα» της μάρκας για ακόμη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.

«Το λιοντάρι γρυλίζει πιο δυνατά». Σε αυτόν τον τίτλο συνοψίζει η Peugeot τη φιλοσοφία που ενσωματώνει το νέο έμβλημά της, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο πλαίσιο μιας ψηφιακής παρουσίασης.

mechanical adv 2021

Το νέο, επίσημο λογότυπο της γαλλικής εταιρείας απεικονίζει την κεφαλή ενός λιονταριού στραμμένη προς τα αριστερά (σ.σ. όπως την αντικρίζουμε), ενώ περιβάλλεται από ένα τριγωνικό πλαίσιο που παραπέμπει σε ασπίδα.

apostolakis adv 2

Επιπροσθέτως, πάνω από το κεφάλι του λιονταριού, το οποίο, φυσικά, έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο, συναντάται η ονομασία «Peugeot» σε απλή γραμματοσειρά και με κεφαλαία γράμματα. Όπως είναι πασιφανές, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο, ενώ οι γραμμές που συνθέτουν την τελική εικόνα είναι άσπρες.

210225161610 Peugeot new logo 2

Εν γένει, το εν λόγω λογότυπο έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που σας παρουσίασε το NewsAuto πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ οι κύριες διαφοροποιήσεις αφορούν τη χαίτη του Λιονταριού, η οποία στο επίσημο «έμβλημα» φέρει πιο απλή μορφή, με πιο κοφτές και ευδιάκριτες γραμμές και μίνιμαλ χαρακτήρα.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει η εταιρεία ο φιλοσοφικός πυρήνας της σχεδίασης του εμβλήματος ήταν να ενσαρκώσει τις διαχρονικές αξίες που διέπουν την Peugeot:  «Πρεστίζ», «αυτοπεποίθηση», «μακροζωία» και «καταγωγή».

Παράλληλα, η επιθετική όψη του λιονταριού καθρεφτίζει την αστείρευτη δίψα της μάρκας να επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξή της, να εξάγει το γαλλικό στιλ και την πατροπαράδοτη φινέτσα. Ακόμη καταδεικνύει την premium στροφή της μάρκας, η οποία συντελείται κατά την τελευταία δεκαετία και επιτυγχάνεται μέσω του εξοπλισμού των μοντέλων της με σύγχρονο design, ποιοτικά υλικά και state of the art τεχνολογίες.

Σημειώνεται πως το νέο σήμα κατατεθέν της γαλλικής εταιρείας φιλοτεχνήθηκε από το PEUGEOT Design Lab και  θα κάνει πρεμιέρα στο νέο Peugeot 308 το οποίο θα λανσαριστεί το προσεχές διάστημα.

Οι απαρχές της Peugeot εντοπίζονται το 1850 και από τότε έχει παρουσιάσει 11 λογότυπα (συμπεριλαμβανομένου και του νεότευκτου).

210225161603 Peugeot new logo 5

«H Peugeot έχει βιώσει κάθε επαναστατική δραστηριότητα, βιομηχανική, τεχνολογική, πολιτική, κοινωνική, ψηφιακή και τώρα… περιβαλλοντική: Την ενεργειακή, δηλαδή, μετάβαση στην μηδενικών ρύπων κινητικότητα, η οποία αποτελεί τον στρατηγικό στόχο της», αναφέρει η Peugeot στο ΔΤ που συνοδεύει το νέο έμβλημά της.

Το έμβλημα της Peugeot θα κοσμεί κάθε πτυχή της εμπορικής της δραστηριότητα, άρα και όλη την προϊοντική γκάμα της. Η κεφαλή του λιονταριού, επίσης, θα συναντάται στις αντιπροσωπείες αλλά και στα ψηφιακά Μέσα, ενώ θα αξιοποιηθεί και για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς.

210225161606 Peugeot new logo 4

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble