Εκκλησία Online

Βουλγαρία: Λιτανείες για απαλλαγή από τον κορωνοϊό

Λιτανείες για τη θεραπεία των ασθενών από κορωνοϊό και οριστική απαλλαγή από τον ιό τελούνται από χθες, 19 Νοεμβρίου 2020, στην Ιερά Μητρόπολη Βιδινίου, με την ευλογία του εντόπιου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δανιήλ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην πρωτεύουσα της επισκοπής Βιδινίου, χθες, Πέμπτη, στις 11:30 π.μ. τελέστηκε αγιασμός και στις 12 άρχισε η λιτανεία.

caffeine adv2020b

Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 12:00 πραγματοποιείται λιτανεία στη Μοντάνα. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός μπροστά από την εκκλησία και ακολούθησε λιτανεία.

Επίσης, σήμερα στις 16:00 θα γίνει αγιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Μπερκόβιτσα. Στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, που θα ξεκινήσει από την εκκλησία, θα κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης και θα τελειώσει στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου από τις 17:00 θα εορτάζονται πανηγυρικά τα Εισόδια.

neratzoulis neo

Οι ημερομηνίες για τις λιτανείες στις κεντρικές πόλεις Κούλα, Μπελογκραντσίκ και Λομ θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν.

Οι λιτανείες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλα τα μέτρα κατά της επιδημίας, ενώ η Επισκοπή Βιδινίου καλεί όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να λάβουν μέρος στις λιτανείες.

«Ας προσευχηθούμε επιμελώς στις ημέρες της νηστείας για τον Θεό, να δείξει το μεγάλο έλεος Του σε όλους όσους υποφέρουν, στους θεραπευτές, στους κυβερνήτες και σε όλους όσους εργάζονται στην τρέχουσα κατάσταση που περιπλέκεται από την επιδημία, και να μας δώσει μια επιτυχημένη «απελευθέρωση» από την ασθένεια για το φυσικό και πνευματικό μας όφελος και τη σωτηρία».

Μιχάλης Καμπανός

Ονομάζομαι Καμπανός Μιχάλης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1998 και είμαι ο τρίτος σε σειρά γέννησης από τετράδυμα. Εγκύκλιες σπουδές ολοκλήρωσα στον Άγιο Νικόλαο και από το 2016 εως σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο. Ερασιτεχνικά μεγάλο πάθος η απαθανάτιση γεγονότων, προσώπων και από τώρα και έπειτα και η δημοσίευση.
Back to top button