Ορθοδοξία & Εκκλησία

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται… (του π.Παύλου)Ο π. Παύλος (Παπαδόπουλος) είναι ιερομόναχος στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, πολλάκις στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανεβάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Μονή Δοβρά και την Μητρόπολη όπου ανήκει  αλλά κυρίως βρίσκουμε αρκετές σκέψεις και προβληματισμούς του, που μοιράζεται μαζί μας διαδικτυακά. Έτσι και τώρα λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί  για τις εκκλησίες γράφει:

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται…

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν δοκιμάζεται η πίστη μας. Δοκιμάζεται η κρίση μας!

Δυστυχώς έχω διαπιστώσει ότι πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι έχουνε ορθή πίστη δεν έχουνε ορθή κρίση των γεγονότων.

swell adv 2021

Με αποτέλεσμα τον αδιάκριτο ζηλωτισμό και την φανέρωση της τάσης αυτονομίας που έχουνε από την Εκκλησία. Η αυτονομία είναι ότι πιο καταστροφικό από πνευματικής απόψεως.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση και τα περιοριστικά μέτρα, όμως δυστυχώς κάποιοι βρήκανε την αφορμή για να εκδηλώσουν το αντικληρικό και αντιεκκλησιαστικό τους πνεύμα.

Αυτή η δοκιμασία φανέρωσε τι έχει ο καθένας στην καρδιά του. Φανέρωσε τον κομπλεξισμό και τον φανατισμό που κάποιοι έχουνε και γι’αυτό εύκολα κατακρίνουν και αναθεματίζουν τους υπόλοιπους, αλλά φανέρωσε και την αγάπη και το φρόνημα υπακοής που έχουνε κάποιοι άλλοι που πηγάζει βεβαίως από το ταπεινό τους φρόνημα.

Η ιστορία θα δείξει τελικά ποιοι ήτανε οι σώφρονες και ποιοι όχι. Αλλά μην ξεχνούμε ότι δεν θα κριθούμε απλά από την ιστορία αλλά και από τον ίδιο τον Κύριο. Και αυτή η Κρίση θα είναι δίκαιη και όχι εμπαθής, θα είναι αιώνια και όχι πρόσκαιρη.

Ας ευχηθούμε η δοκιμασία αυτή να τελειώσει. Μα όσο διαρκεί, μακάρι να την εκμεταλλευτούμε πνευματικά ώστε να πλησιάζουμε στον Χριστό μας και όχι να απομακρυνόμαστε απ’ Αυτόν. Μακάρι μέσα από την δοκιμασία αυτή να βγούμε ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Και από καλοί άνθρωποι να γίνουμε και καλοί συνάνθρωποι.

Υ.Γ. Δεν είναι κατάντια να φοράς μάσκα εντός Ναού. Κατάντια είναι να φοράς την μάσκα της υποκρισίας και εντός και εκτός Ναού.


Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button