Εκκλησία Online

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται… (του π.Παύλου)

Ο π. Παύλος (Παπαδόπουλος) είναι ιερομόναχος στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, πολλάκις στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανεβάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Μονή Δοβρά και την Μητρόπολη όπου ανήκει  αλλά κυρίως βρίσκουμε αρκετές σκέψεις και προβληματισμούς του, που μοιράζεται μαζί μας διαδικτυακά. Έτσι και τώρα λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί  για τις εκκλησίες γράφει:

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται…

caffeine adv2020b

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν δοκιμάζεται η πίστη μας. Δοκιμάζεται η κρίση μας!

Δυστυχώς έχω διαπιστώσει ότι πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι έχουνε ορθή πίστη δεν έχουνε ορθή κρίση των γεγονότων.

neratzoulis neo

Με αποτέλεσμα τον αδιάκριτο ζηλωτισμό και την φανέρωση της τάσης αυτονομίας που έχουνε από την Εκκλησία. Η αυτονομία είναι ότι πιο καταστροφικό από πνευματικής απόψεως.

Κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση και τα περιοριστικά μέτρα, όμως δυστυχώς κάποιοι βρήκανε την αφορμή για να εκδηλώσουν το αντικληρικό και αντιεκκλησιαστικό τους πνεύμα.

Αυτή η δοκιμασία φανέρωσε τι έχει ο καθένας στην καρδιά του. Φανέρωσε τον κομπλεξισμό και τον φανατισμό που κάποιοι έχουνε και γι’αυτό εύκολα κατακρίνουν και αναθεματίζουν τους υπόλοιπους, αλλά φανέρωσε και την αγάπη και το φρόνημα υπακοής που έχουνε κάποιοι άλλοι που πηγάζει βεβαίως από το ταπεινό τους φρόνημα.

Η ιστορία θα δείξει τελικά ποιοι ήτανε οι σώφρονες και ποιοι όχι. Αλλά μην ξεχνούμε ότι δεν θα κριθούμε απλά από την ιστορία αλλά και από τον ίδιο τον Κύριο. Και αυτή η Κρίση θα είναι δίκαιη και όχι εμπαθής, θα είναι αιώνια και όχι πρόσκαιρη.

Ας ευχηθούμε η δοκιμασία αυτή να τελειώσει. Μα όσο διαρκεί, μακάρι να την εκμεταλλευτούμε πνευματικά ώστε να πλησιάζουμε στον Χριστό μας και όχι να απομακρυνόμαστε απ’ Αυτόν. Μακάρι μέσα από την δοκιμασία αυτή να βγούμε ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Και από καλοί άνθρωποι να γίνουμε και καλοί συνάνθρωποι.

Υ.Γ. Δεν είναι κατάντια να φοράς μάσκα εντός Ναού. Κατάντια είναι να φοράς την μάσκα της υποκρισίας και εντός και εκτός Ναού.

Μιχάλης Καμπανός

Ονομάζομαι Καμπανός Μιχάλης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1998 και είμαι ο τρίτος σε σειρά γέννησης από τετράδυμα. Εγκύκλιες σπουδές ολοκλήρωσα στον Άγιο Νικόλαο και από το 2016 εως σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο. Ερασιτεχνικά μεγάλο πάθος η απαθανάτιση γεγονότων, προσώπων και από τώρα και έπειτα και η δημοσίευση.
Back to top button