Εκκλησία Online

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος: «Μπορούμε να ανταμώνουμε ξανά στις Εκκλησίες, δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό»

Σε εορταστική ατμόσφαιρα τελέσθηκε φέτος η Εορτή της Αγίας ισαποστόλου και μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στις Περιφέρειες της Μητροπόλεώς μας, καθώς επετράπη η προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 16 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Λιμνών.

caffeine adv2020b

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Η Αγία μεγαλομάρτυς Φωτεινή από το ταπεινό εκκλησάκι της σε αυτό τον απόκρημνο τόπο προστατεύει τις Λίμνες και ολόκληρη τη σκάφη του Μεραμβέλλου, μας λέγει –όπως είπε και στους συμπατριώτες της σαμαρείτες– να πλησιάσουμε και να αναγνωρίσουμε τον Χριστό ως τον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα του κόσμου και να Τον δεχθούμε στις καρδιές μας. Διότι και εκείνη, παρά την αμαρτωλότητά της, είχε αγαθή προαίρεση, είχε πόθο να γνωρίσει τον Θεό και ηξιώθη να της αποκαλυφθεί ο ίδιος ο Λυτρωτής του κόσμου, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν το είχε κάνει ούτε στους ίδιους Του τους μαθητές και Αποστόλους».

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17 Μαΐου τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

neratzoulis neo

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης σχετικώς με το άνοιγμα των Εκκλησιών προς το ευσεβές εκκλησίασμα. Μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο, πατώντας εδώ.

Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε την καθημερινή τέλεση Θείων Λειτουργιών στους Ιερούς Ναούς από σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου έως και την Πέμπτη της Αναλήψεως του Σωτήρος 28 Μαΐου, ώστε οι ευσεβείς χριστιανοί να έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και να προσέλθουν εις μετάνοιαν με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Να σημειωθεί ότι κατά τη Θεία Λειτουργία, την πρώτη που τελέσθηκε με την παρουσία πιστών, πολλοί ήταν εκείνοι που μετέλαβαν, μεταξύ τους δε και πολλά παιδιά.

Μιχάλης Καμπανός

Ονομάζομαι Καμπανός Μιχάλης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1998 και είμαι ο τρίτος σε σειρά γέννησης από τετράδυμα. Εγκύκλιες σπουδές ολοκλήρωσα στον Άγιο Νικόλαο και από το 2016 εως σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο. Ερασιτεχνικά μεγάλο πάθος η απαθανάτιση γεγονότων, προσώπων και από τώρα και έπειτα και η δημοσίευση.
Back to top button