Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣΕκκλησίαΣεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος: «Μπορούμε να ανταμώνουμε ξανά στις Εκκλησίες, δοξάζοντας τον...

Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος: «Μπορούμε να ανταμώνουμε ξανά στις Εκκλησίες, δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό»

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Σε εορταστική ατμόσφαιρα τελέσθηκε φέτος η Εορτή της Αγίας ισαποστόλου και μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στις Περιφέρειες της Μητροπόλεώς μας, καθώς επετράπη η προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 16 Μαΐου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Λιμνών.

mechanical adv 2021

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Η Αγία μεγαλομάρτυς Φωτεινή από το ταπεινό εκκλησάκι της σε αυτό τον απόκρημνο τόπο προστατεύει τις Λίμνες και ολόκληρη τη σκάφη του Μεραμβέλλου, μας λέγει –όπως είπε και στους συμπατριώτες της σαμαρείτες– να πλησιάσουμε και να αναγνωρίσουμε τον Χριστό ως τον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα του κόσμου και να Τον δεχθούμε στις καρδιές μας. Διότι και εκείνη, παρά την αμαρτωλότητά της, είχε αγαθή προαίρεση, είχε πόθο να γνωρίσει τον Θεό και ηξιώθη να της αποκαλυφθεί ο ίδιος ο Λυτρωτής του κόσμου, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν το είχε κάνει ούτε στους ίδιους Του τους μαθητές και Αποστόλους».

apostolakis adv 2

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17 Μαΐου τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης σχετικώς με το άνοιγμα των Εκκλησιών προς το ευσεβές εκκλησίασμα. Μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο, πατώντας εδώ.

Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε την καθημερινή τέλεση Θείων Λειτουργιών στους Ιερούς Ναούς από σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου έως και την Πέμπτη της Αναλήψεως του Σωτήρος 28 Μαΐου, ώστε οι ευσεβείς χριστιανοί να έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και να προσέλθουν εις μετάνοιαν με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Να σημειωθεί ότι κατά τη Θεία Λειτουργία, την πρώτη που τελέσθηκε με την παρουσία πιστών, πολλοί ήταν εκείνοι που μετέλαβαν, μεταξύ τους δε και πολλά παιδιά.

zygos gif 2020b