Ορθοδοξία & Εκκλησία

Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος | Να μη φοβάστε τη ζωή, να πορεύεστε αλληλέγγυοι και με εμπιστοσύνη στην χάρη του ΘεούΠολλαπλά ωφέλιμα μηνύματα έδωσε φέτος ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος στους μαθητές των σχολείων, κατά την τελετή του Αγιασμού που πραγματοποιήσε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε τον Αγιασμό στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο και εν συνεχεία στο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο Νεαπόλεως. Ακολούθως, μετέβη στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και στο ΕΠΑ.Λ., πόλεως Αγίου Νικολάου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Απευθυνόμενος προς τους μικρούς μαθητές, ανέφερε για τη νέα σχολική περίοδο: «Εύχομαι και προσεύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τη νέα σχολική χρονιά να μην υπάρξει τίποτε που να μας αναγκάσει να κλείσουμε και πάλι τα σχολεία μας, που είναι ο φυσικός χώρος καθηγητών και μαθητών. Διότι σχολείο δεν είναι μονάχα οι γνώσεις, αλλά και η φιλία, οι γνωριμίες και πολλά άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα και χρήσιμα για τη ζωή μας.

Να εμπιστεύεστε λοιπόν την χάρη του Θεού! Κάθε πρωί που θα έρχεσθε στο σχολείο, να κάνετε το σταυρό σας ώστε ο Θεός να σας φωτίζει και να σας δίδει υγεία και δύναμη. Να ακούτε τους καλούς δασκάλους σας, που –το έχουν αποδείξει πολλάκις– έχουν όλη τη διάθεση να σας βοηθήσουν, ώστε να γίνετε καλοί μαθητές και καλοί άνθρωποι στην κοινωνία».

swell adv 2021

Πολύτιμες συμβουλές για τη νέα χρονιά έδωσε και στα παιδιά των Λυκείων: «Γνωρίζω ότι περισσότερο εσείς απ’ όλους τους μαθητές έχετε τις μεγαλύτερες αγωνίες. Να μάθετε όμως να μη φοβάστε τη ζωή, να ζείτε τη ζωή και τίποτα να μην σας εμποδίζει να ακολουθήσετε και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι καθηγητές σας καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για να σας διδάξουν, αλλά και για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε πολλά χαρίσματά σας. Γι’ αυτό αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίδεται να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε τα τάλαντά σας, καταρτισθείτε και μάθετε να είστε αλληλέγγυοι. Γιατί όσο είμαστε αλληλέγγυοι και αγαπημένοι, τόσο χαριτωνόμαστε από την χάρη του Θεού».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button