Εκκλησία Online

Πενταετές Αρχιερατικό Μνημόσυνου του Μακαριστού Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου

Χθές, 15 Οκτωβρίου 2020, ανήμερα της επετείου της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκτάριου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό της Μεγάλης Παναγίας στην Νεάπολη.

Στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποταμου κ. Ευγένιος, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντος. Ιερείς, μοναχοί και μοναχές από όλη την Μητρόπολη έδωσαν επίσης το “παρών” όπως και ο Αστυνομικός Διευθυντής νόμου Λασιθίου κ. Καζαμίας, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Αγίου Νικολάου και άλλοι εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση.

caffeine adv2020b

Ο Αρχιμανδρίτης π. Εμμανουήλ Κατσαρός με τον περίτεχνο λόγο του σκιαγράφησε το έργο και το χαρακτήρα του αοίδιμου αρχιερέα φέρνοντας ζωηφόρες μνήμες στο μυαλό όλων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Μνημόσυνο και επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτου το οποίο βρίσκεται πίσω από τον μητροπολιτικό ναό.

ekklhsia 2

neratzoulis neo

ekklhsia 6

ekklhsia 4

ekklhsia 1 1

Μιχάλης Καμπανός

Ονομάζομαι Καμπανός Μιχάλης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1998 και είμαι ο τρίτος σε σειρά γέννησης από τετράδυμα. Εγκύκλιες σπουδές ολοκλήρωσα στον Άγιο Νικόλαο και από το 2016 εως σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο. Ερασιτεχνικά μεγάλο πάθος η απαθανάτιση γεγονότων, προσώπων και από τώρα και έπειτα και η δημοσίευση.
Back to top button