Ορθοδοξία & Εκκλησία

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών | της Ιωάννας Κρητσωτάκη

To “ψώνιο” του να είσαι εκπαιδευτικός…….!!

Αλήθεια, γιατί ν’ ακολουθήσει κάποιος αυτόν τον κλάδο??

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

α)Για τη δόξα??

β)Για τα λεφτά??


Κι’ όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ….

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Η ΧΑΡΑ…., που λέει και το γνωστό τραγούδι….

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε επιστημονικές αυθεντίες που επιβάλλουμε τη γνώση, αλλά την προσφέρουμε στους μαθητές μας, ΜΑΖΙ με τους μαθητές μας…..Εμπιστοσύνη και από τις δυο πλευρές….

Η αμηχανία της πρώτης φοράς σε σχολική τάξη δε ξεχνιέται ποτέ…Εκείνα τα μάτια των εφήβων, τα καθαρά, οι αυθόρμητες αντιδράσεις τους…….Το γέλιο, τα λάθη, γιατί από τα λάθη οδηγούμαστε στα σωστά…..Το κάθε παιδί, ο κάθε μαθητής, η κάθε ψυχή είναι μοναδική…..

Εναλλακτικοί τρόποι μάθησης για να συμμετάσχει το κάθε παιδί, με βάση τα ταλέντα και τις ανάγκες του….Οι εκπαιδευτικοί τολμούν, εφευρίσκουν….Έχετε “παίξει” ποτέ ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ με τις διαφορές Ρωμαιοκαθολικών – Ορθοδόξων, έχετε κάνει μάθημα στον κεντρικό κύκλο του γηπέδου μπάσκετ μιλώντας για την “ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ”….??

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΑΞΗ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΜΙΛΗΤΑ….ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΓΕΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ….ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΜΑΓΕΙΑ!!!!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ δεν είμαστε απλά δημόσιοι υπάλληλοι με τη στενή γραφειοκρατική έννοια του όρου…….Δεν διεκπαιρεώνουμε απλά την εργασία μας…. ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ…

ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΙ’ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ, ΔΕ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ακόμα και όταν τα παιδιά τελειώσουν το σχολείο….

Κι’ ας με συγχωρήσετε για το αδόκιμο της φράσης, αλλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ το καθηγητηλίκι….Ποιός ξέρει, ίσως και να’ναι ένας τρόπος για να παραμείνει η ψυχή μου νέα…….

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων», καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»


Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button