Ορθοδοξία & Εκκλησία

Ο Μίκης της Ελλάδας | της Ιωάννας Κρητσωτάκη

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους γνωρίζεις μόνο απ’ τα μικρά τους ονόματα… Η Μελίνα, η Τζένη, η Αλίκη, ο Μάνος, ο Μίκης…..

Περασμένοι από καιρό στην αιωνιότητα. Πρώτη επαφή με το έργο τους σε κάποια “ανιαρή” σχολική γιορτή κάπου στο γυμνάσιο. Ώσπου, ξαφνικά και κάπως μαγικά αρχίζεις να διεκδικείς, να αγαπάς, να παλεύεις για το δίκιο σου συντροφιά με τις μελωδίες τους. Έλεγαν οι παλιοί Κρητικοί ότι σαν “φεύγουν” τέτοιοι άνθρωποι δάκρυα δεν τους πρέπουν!!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Έκαναν το χρέος τους ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που έγραψε κι’ ο Λουντέμης “”Πατέρα… Αφού ήρθαμε στη ζωή για να πεθάνουμε, γιατί ήρθαμε;”

“Όχι για να πεθάνουμε, καθόλου.
Ήρθαμε για να χαρούμε το δώρο της ζωής
και κατόπι να φύγουμε, για να έρθουν να το χαρούν κι άλλοι.
Γι’ αυτό πρέπει να πούμε στη ζωή ‘ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’
για το πολύτιμο δώρο της.
“Μα πως; Με τι τρόπο;”
“Κάνοντάς την ομορφότερη. Αυτή είναι η πληρωμή μας και το χρέος μας.”
“Να κάνουμε, αυτούς που θα έρθουν, να ζουν με πιο πολλά γέλια, παρά με δάκρυα.
Να αραδιάζουν πιο πολλά τραγούδια
παρά βογκήματα.
Ήρθαμε μόνοι, ζήσαμε μόνοι, θα φύγουμε μόνοι.
Τι αξία έχει αυτό; Είναι ίδιο σαν να μην ήρθαμε.”
“Άμα ανακαλύψεις την ομορφιά και δεν την παρουσιάσεις.
Άμα ανακαλύψεις την αλήθεια και τη σκεπάσεις.
Άμα ανακαλύψεις το δίκαιο και το κρύψεις,
τότε τι άνθρωπος είσαι;
Πως την πλήρωσες τη ζωή;
Απολαμβάνοντάς την μόνο;
Τότε, δε γεννήθηκες.”

swell adv 2021

Θα σε θυμόμαστε στη γη της λεμονιάς, της ελιάς, στις όμορφες πόλεις, στο περιγιάλι το κρυφό, οι βράχοι θα μετρούν τους καημούς μας…….Καλό πέρασμα στο ΦΩΣ, Μίκη της Ελλάδας, Μίκη του κόσμου!!

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή».


Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button