Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Λόγω της ημέρας… | της Ιωάννας Κρητσωτάκη

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει: «Λιμάνι είναι ή γυναίκα. Σκέψου ότι έξ αιτίας τής έγινες πατέρας καί έχεις παιδιά καί άπό αύτό νά γίνεσαι πιο ήρεμος μαζί της. Δέν βλέπεις τούς γεωργούς πώς περιποιούνται τή γή πού έσπειραν μέ όποιονδήποτε τρόπο, κι άν ακόμη έχει άπειρα έλαττώματα, έάν είναι άγονη, έάν έχει ζιζάνια, άν έπηρεάζεται άπό πλημμύρες λόγω τής θέσεώς της. Αύτό νά κάνεις καί σύ άνδρα• διότι έτσι πρώτος καί συ θά άπολαύσεις τούς καρπούς καί τή γαλήνη.

Διότι, ή γυναίκα είναι λιμάνι καί πάρα πολύ μεγάλο φάρμακο γιά τή δημιουργία χαρούμενης διαθέσεως. Άν, λοιπόν, άπαλλάξεις τό λιμάνι άπό τά κύματα καί τούς άνέμους, όταν θά έπιστρέψεις άπό τήν άγορά, θά άπολαύσεις πολύ άνεση καί γαλήνη, άν όμως τό γεμίσεις μέ θορύβους καί ταραχές, κάνεις δυσκολότερο τό ναυάγιο γιά τον εαυτό σου».

Και η γυναίκα από την άλλη μεριά, εάν έχει στη γλώσσα της πραότητα και επιείκεια, ο σύζυγός της θα είναι ένας από τους συνηθισμένους ανθρώπους στον αγώνα της ζωής, γιατί θα είναι ο ευτυχέστερος όλων.
«Σεις πάλι οι άντρες οι γενναίοι και οι μεγαλόψυχοι – συνεχίζει ο άγιος- να συγκατοικείτε με τις γυναίκες σας με γνώση και διάκριση και να τις βοηθάτε γιατί το χρειάζονται ψυχοσωματικά, αφού είναι από τη φύση τους πιο ευαίσθητες. Με υπομονή να τις πλησιάζετε και να μη ζητάτε πλήρη λογαριασμό για τα σπιτικά θέματα και να τις αφήνετε τιμητικά να έχουν ελευθερία κινήσεων, λ.χ. να ελεούν κι’ εκείνες από τα κοινά πράγματά σας, κι’ έτσι να τις απονέμετε τιμή και ως συγκληρονόμους της θείας χάριτος και της αιώνιας ζωής, για να μην εμποδίζονται οι κοινές προσευχές σας».

Κοιτάξτε πως συγκροτείται ο κόσμος από τις πολιτείες και αυτές από σπίτια και αυτά από άντρες και γυναίκες. Εάν λοιπόν αρχίσει ο πόλεμος ανάμεσα τους μπήκε και ο πόλεμος στα σπίτια….Κι’ αν ταράσσονται αυτά αναστατώνονται και οι πολιτείες…….. Λέει ο ιερός Χρυσόστομος: «Τι την κατηγορείς τη γυναίκα σου που είναι σπάταλη και θέλει πολυτέλειες και έχει μυριάδες ελαττώματα; Και το σώμα μας κι’ όταν έχει μυριάδες τραύματα δεν του κόβουμε το κεφάλι. Έτσι κι’ εσύ μην αποστερείς τη γυναίκα σου που είναι σώμα σου. Τιμή να υπάρχει ανάμεσα σας. Γνωρίζω πολύ καλά, συνεχίζει, πόσο καλό είναι να μη διχοστατούν η γυναίκα με τον άντρα της και πόσο κακό είναι όταν έρχονται σε διάσταση. Και τότε ούτε πλούτος, ούτε εξουσία, ούτε κυριαρχία, ούτε δόξα, ούτε τρυφή ή πολυτέλεια, ούτε άλλη ευτυχία μπορεί ποτέ να ευχαριστήσει πολύ τον ένα ή τον άλλο όταν μεταξύ τους πολεμούν μέσα στο γάμο.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

«Σε πολεμά η γυναίκα; Έρχεσαι και σ’ αντιμετωπίζει σα θηρίο;Έχει τη γλώσσα σα μαχαίρι και την ακονίζει; Λυπηρό το πράγμα γιατί η βοηθός λέγεται αντίπαλος. Ψάξε, όμως, μήπως κι’εσύ άνδρα πρωτύτερα φέρθηκες ανόητα!» (Αστέριος ο Καππαδόκης ή ο Σοφιστής).

Zuper Service


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button