Εκκλησία Online

Κυριακή του Παραλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Την Κυριακή 10 Μαΐου (του Παραλύτου) ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Κουφής Πέτρας. Η ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφέρεται στην θαυματουργική ίαση του παραλυτικού από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος τον σπλαχνίσθηκε και τον θεράπευσε διά την άμετρο αγάπη του προς Αυτόν, μη παραθεωρώντας την καρτερικότητα που επέδειξε υπομένοντας την πολύχρονη ασθένεια.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ελπίδα, με την χάρη του Θεού, για την παρέλευση της δοκιμασίας της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και την ικανοποίησή του για το επικείμενο άνοιγμα των Ιερών Ναών την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου και τη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών στα Μυστήρια της Εκκλησίας, σύμφωνα με την Απόφαση της Κυβερνήσεως. Μάλιστα προέτρεψε τους πιστούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και υγιεινής μέσα στους ναούς.

caffeine adv2020b

kyriaki paralitou 1

neratzoulis neo

Μιχάλης Καμπανός

Ονομάζομαι Καμπανός Μιχάλης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1998 και είμαι ο τρίτος σε σειρά γέννησης από τετράδυμα. Εγκύκλιες σπουδές ολοκλήρωσα στον Άγιο Νικόλαο και από το 2016 εως σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο. Ερασιτεχνικά μεγάλο πάθος η απαθανάτιση γεγονότων, προσώπων και από τώρα και έπειτα και η δημοσίευση.
Back to top button