GMG Constructions | adv


Ορθοδοξία & Εκκλησία

Καρκίνος, η αληθινή μάχη της ζωής | της Ιωάννας Κρητσωτάκη

25 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Είναι εκείνη η στιγμή που παγώνει ο χρόνος, που δεν τολμάς να ξεστομίσεις τη λέξη, που είναι γραμμένη στο χαρτί της ιατρικής εξέτασης.

Καρκίνος… μια λέξη που της φορέσαμε ως ένδυμα τη λέξη «κακό», από φόβο απλά και μόνο να τη ψελλίσουμε. Κι’ όμως την αντιμετωπίζουμε με θάρρος και αξιοπρέπεια, και βάζω «– με» στην κατάληξη γιατί σ’αυτή την ΑΛΗΘΙΝΗ μάχη για τη ζωή δεν είναι κανείς μόνος ή μόνη. Ο κύκλος της οικογένειας, των φίλων, η ζεστή αγκαλιά του συντρόφου και τα γέλια των παιδιών ζεσταίνουν την πρώτη παγωμάρα στο άκουσμα της λέξης. Η ψυχή σου και η ψυχή τους, η άρνηση να παραδοθείς  και το ψυχικό σθένος για  ν’ ανατραπεί η κατάσταση. Ελπίζεις, προσεύχεσαι και συνεχίζεις.

apostolakis adv 2

Magali-Elounda

Σε αρκετές περιπτώσεις η κατάληξη δεν είναι θετική. Φεύγουν οι άνθρωποι, μα μένει πίσω τους η μνήμη ενός στρατιώτη  που αρνήθηκε να παραδοθεί σ’ ένα προδιαγεγγραμένο τέλος! Υπάρχουν άνθρωποι που σε κερδίζουν μ’ ένα γεμάτο χαμόγελο, που εμπνέουν με τη στάση ζωής και την αξιοπρέπεια τους. Υπάρχουν άνθρωποι που τους βγάζεις το «καπέλο»  όταν ακούς τον πολιτικό τους λόγο δομημένο σ’ επιχειρήματα, όσο κι’ αν είναι διαφορετικά με τις δικές σου πολιτικές πεποιθήσεις. Υπάρχουν γυναίκες με πολλαπλούς ρόλους: εργαζόμενη,  ελεύθερη επαγγελματίας, ελεύθερη επαγγελματίας, νοικοκυρά,πολιτικός. Όλες άξιες σεβασμού στον τομέα τους γι’ όσα καθημερινά προσφέρουν. Μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι κι’ αυτή της Φώφη Γεννηματά. Είναι κι’ όχι ήταν , γιατί όταν  κάποιος εμπνέει με την αξιοπρεπή στάση του εντός κι’ εκτός κοινοβουλίου, ο Αόριστος καταργείται ως χρόνος. Με όνομα «βαρύ σαν ιστορία», θα συνεχίζει να  μάχεται,ν’ αγωνίζεται, να δημιουργεί, να εμπνέει με ΘΑΡΡΟΣ και ΕΛΠΙΔΑ!!!

mechanical adv 2021

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη “Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών μονάδων” μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή».

zuper adv 2021


Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button