Εκκλησία

Η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας ΘεοτόκουΤην Δευτέρα 31 Αυγούστου, Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας «Φερμαλίνας» Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε επί της Εορτής στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Ολοκληρώνεται σήμερα το εκκλησιαστικό έτος με τον εορτασμό ενός μεγάλου ιστορικού γεγονότος. Όπως ακούμε στο συναξάρι της ημέρας, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός μεταφέρει από την Ιερουσαλήμ και εναποθέτει την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Της εν τοις Χαλκοπρατείοις, στα «Δερμιτζίδικα» δηλαδή, στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης όπου υπήρχαν μαγαζιά που κατεργάζονταν τον χαλκό. Παράλληλα ενθυμούμαστε και το θαύμα που έκανε η Αγία Ζώνη στην αυτοκράτειρα Ζωή, την γυναίκα του αυτοκράτορος Λέοντος του Σοφού».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Η Νεάπολη εορτάζει σήμερα και τιμά με ιδιαίτερη ευλάβεια την Αγία Ζώνη, διότι είναι πόλη θεομητορική. Η Προστάτιδα, η Έφορος και η Πολιούχος αυτού του τόπου είναι η Μεγάλη Παναγία, οπότε κάθε φορά που εορτάζουμε την Παναγία μας εορτάζει και η πόλη μας. Η Εορτή της Αγίας Ζώνης στη Νεάπολη όμως συνδέεται και με ένα άλλο γεγονός που μεταδίδει ες αεί την ευλογία και την χάρη της Παναγίας στον τόπο μας· η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ήταν παρούσα στον αγιασμό που τελέσθηκε για την θεμελίωση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας από τον Επίσκοπο Πέτρας Μελέτιο», προσέθεσε.

Και κατέκλεισε την ομιλία του, λέγοντας: «Ικετεύουμε την Παναγία μας, με τη χάρη που αναβλύζει από την Θεία Ζώνη Της, να σκεπάζει τη Νεάπολη, την επαρχία μας ολόκληρη, τον τόπο και το νησί μας ολόκληρο, να διασκεδάσει την ασθένειες της εποχής μας και να μας προστατεύει από κάθε ορατό και αόρατο εχθρό. Ας εφαρμόζουμε παράλληλα στη ζωή μας αυτό που μας ζητάει· να υπακούμε στον Λόγο και το Θέλημα του Θεού, για να μην παύσει ποτέ να επιχέει σε όλους μας την προστασία και την ευλογία Της».

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button