Εορτή των Αγίων Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Κρεμαστών

32

Χωρίς την προσέλευση πιστών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με κατάνυξη και κατά την δέουσα μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε φέτος η μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ετίθεντο προς προσκύνηση μέρος των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η αγάπη και η πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να πλουτίζει τις καρδιές και να κατευθύνει τα διαβήματά μας έτσι ώστε σε αυτή την διαφορετική εποχή, της πανδημίας, να κηρύττουμε και να ομολογούμε Χριστόν Εσταυρωμένον και εκ νεκρών Αναστάντα.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 3 Μαΐου τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

 

«Τιμούμε σήμερα τις Γυναίκες εκείνες που ήταν παρούσες στις δύο κορυφαίες στιγμές για την σωτηριώδη πορεία του ανθρωπίνου γένους, στα δύο κορυφαία γεγονότα της Θείας Οικονομίας, την Αποκαθήλωση και την Θεόσωμο Ταφή του Κυρίου μας», ανέφερε στο κήρυγμά του ο σεβαστός Ποιμενάρχης και εξήρε το έργο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, γερόντισσας Χρυσοστομίας και της συνοδείας της. «Είστε και εσείς της Αναστάσεως θυγατέρες διότι παραλάβατε ένα γκρεμισμένο και διαλυμένο μοναστήρι, αναλάβατε να το αναστήσετε και τα καταφέρατε. Έτσι αναστήσατε και τις ψυχές σας, αλλά και τις ψυχές όλων των ανθρώπων που προσέφεραν σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. Είναι μεγάλη ευλογία για το ευσεβές ποίμνιο της Μητροπόλεώς μας η ύπαρξη ενός τέτοιου μοναστηριού που λειτουργεί με ακατάπαυστη προσευχή», είπε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τις αδελφές και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίζουν τον πνευματικό τους αγώνα και το έργο επ’ αγαθώ και επ’ ωφελεία των προσκυνητών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τους Αιδεσ. Πρωτ. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη και Οσιολ. Ιερομ. Ευγένιο Καρακωνσταντάκη εις το αξίωμα του πνευματικού. «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι όλα τα Μυστήρια μέσα στην Εκκλησία τα επιτελεί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ο πνευματικός απλώς δανείζει το χέρι και το στόμα του. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να οδηγείτε όλους τους ανθρώπους στον Χριστό», συμβούλευσε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε η ζωή τους να διακρίνεται από την αρετή και την τόλμη των Μυροφόρων Γυναικών.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Πατέρων και αδελφών της Ιεράς Μονής.