Εκκλησία

Εκκλησία της Κρήτης | Αγωνία για τα προβλήματα από την περιπέτεια υγείας του ΑρχιεπισκόπουΓια τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα σε σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Ιεράρχες αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στις δυσλειτουργίες που απορρέουν από την πολύμηνη, ουσιαστική απουσία, από την κεφαλή της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ειρηναίου ο οποίος όπως είναι γνωστό, βρίσκεται κατάκοιτος με σωρεία προβλημάτων υγείας.

Οι Ιεράρχες της Κρήτης, συναισθηματικά φορτισμένοι από την πολύμηνη περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου, κράτησαν χαμηλούς τόνους και μίλησαν με λόγια αγάπης και σεβασμού για τον Σεβασμιότατο Κρήτης. Ξεκαθάρισαν, μάλιστα, πως δεν πρόκειται ούτε να ασκήσουν πιέσεις ούτε να τον προτρέψουν σε παραίτηση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τόνισαν πως μόνο εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος να αποχωρήσει από την ηγεσία της τοπικής Εκκλησίας, τότε και μόνο θα ανοίξει η συζήτηση για τη δρομολόγηση διαδικασιών εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.
Ωστόσο, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Οικουμενική Σύνοδο στο Φανάρι, δεν αποκλείεται να συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

swell adv 2021


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button