Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣΕκκλησίαΕκκλησία Κρήτης: «Ευχόμαστε ο Θεός των Φώτων και πάσης παρακλήσεως, να μας...

Εκκλησία Κρήτης: «Ευχόμαστε ο Θεός των Φώτων και πάσης παρακλήσεως, να μας φωτίζει όλους»

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Αγαπητοί μας, σήμερα, ημέρα των Αγίων Θεοφανείων, αισθανόμαστε την ανάγκη,  κατά τη μεγάλη αυτή Δεσποτική Εορτή, να επικοινωνήσουμε μαζί σας, σε τούτους τους καιρούς της κοινής μας δοκιμασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, και μάλιστα σε περίοδο εγκλεισμού και περιορισμών, αλλά και φόβου για την ανθρωπότητα, καταστάσεις που πληγώνουν και δοκιμάζουν τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων της παγκόσμιας κοινότητας.

Στους εξαίσιους ύμνους και στις ευχές της ημέρας των Θεοφανείων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται το εξής: «…Σήμερον η αχλύς του κόσμου καθαίρεται τη επιφανεία του Θεού ημών…», δηλαδή: «…Σήμερα η ομίχλη του κόσμου καθαρίζεται με την εμφάνιση του Θεού μας…». Η θεοφάνεια, η χάρη του Τριαδικού Θεού, βρίσκεται πάνω από τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα του κόσμου τούτου. Για όποιον έζησε θεοφάνεια κατά χάρη, έστω και ελάχιστα, για όποιον είχε εμπειρία της επίσκεψης της Θείας Χάρης και βίωσε τέτοια πνευματική κατάσταση είναι ξεκάθαρο ότι το φως του Θεού, ως ακτινοβόλημα της Τριαδικότητάς Του, είναι εκείνο που, υπερβαίνοντας ανθρώπινα μέτρα και δεδομένα, ξεδιαλύνει ανακαινιστικά και διαλύει ολοκληρωτικά, κάθε αμφιβολία και κάθε ακαθαρσία στην ύπαρξη του ανθρώπου, που μετανοεί έμπρακτα.

mechanical adv 2021

Οι λόγοι αυτοί είναι εξαιρετικά επίκαιροι στις ημέρες που διανύουμε, στις οποίες ο άκρατος εγωϊσμός του δήθεν παντοδύναμου ανθρώπου, του υποταγμένου στο φίλαυτο θέλημά του, τον οδηγεί σε απομόνωση από τον Θεό και από τους συνανθρώπους του, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τις βαριές πνευματικές ασθένειες, που ταλανίζουν τον άνθρωπο.

apostolakis adv 2

Η Εκκλησία σήμερα, ημέρα των Φώτων, μας καλεί όλους να φωτισθούμε πνευματικά, ώστε να μετανοήσουμε ειλικρινά, χωρίς να εγκλωβιστούμε στην «ομίχλη» της πανδημίας, έχοντας επίγνωση ότι ο Θεός, επέτρεψε κατά παραχώρησή Του, για λόγους παιδαγωγικούς, να βιώσουμε την παγκόσμια αυτή δοκιμασία. Να εκζητήσουμε και πάλι τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος, να αναβαπτισθούμε στην κολυμβήθρα της Αγίας μας Εκκλησίας. Να φωτισθούμε με αυτό το φως, το οποίο έρχεται «…άνωθεν εκ του Πατρός των φώτων…».

Αγαπητοί μας,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, για άλλη μια φορά, στους ιατρούς, τους νοσηλευτές και εν γένει στο Διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Δομών της Υγείας, στη Μεγαλόνησο Κρήτη, για τον πολυδιάστατο αγώνα τους, ενάντια στον αδιόρατο «εχθρό» του ιού. Ο αγώνας αυτός έχει την ιερότητα και τη σημασία του και γίνεται «προσευχή», που προσφέρεται για το κοινό καλό της ανθρωπότητας. Αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, για τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας, με όλα τα μέσα, τα οποία προσφέρει η επιστήμη και η έρευνα.

Παράλληλα, θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι το υπόβαθρο της πανδημίας είναι πνευματικό, γεγονός, το οποίο δυστυχώς παραθεωρείται από πολλούς. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουμε σε ουσιαστική σχέση με τον Θεό, αγωνιζόμενοι κατά του μολυσμένου από την αμαρτία εαυτού μας, με τα αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας, εκζητώντας το θείο έλεός Του.

Ευχόμαστε ο Θεός των Φώτων και πάσης παρακλήσεως, να φωτίζει όλους μας, κατά το νέο έτος 2021, ώστε να πορευόμαστε στους αγώνες της ζωής, προσανατολισμένοι σε αυτό το ήθος που η Εκκλησία και οι Άγιοι μας διδάσκουν, με αταλάντευτη πίστη και ακλόνητη ελπίδα.

Με πατρικές εόρτιες ευχές και εν Κυρίω αγάπη

† Ο Κρήτης Ειρηναίος, Πρόεδρος
† Ο Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος
† Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
† Ο Κυδωνίας και Απoκoρώνoυ Δαμασκηνός
† Ο Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος
† Ο Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος
† Ο Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος
† Ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος
† Ο Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble