Εκκλησία

Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με τις εκκλησίεςΣε ό,τι αφορά στη λειτουργία των εκκλησιών για τις ημέρες των εορτών μετά και το «ιερό αντάρτικο», ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως εντός της ημέρας θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ζήτημα.

Στη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και τα Φώτα, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για «ελεύθερο άνοιγμα», αλλά υπό αυστηρούς κανόνες και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως η εισήγηση των ειδικών ήταν σαφής, γι’ αυτό και λάβαμε τα συγκεκριμένα μέτρα, που ανακοινώνουμε συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της Εκκλησίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες έχουμε την ωριμότητα να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν τη συγκυρία τηρώντας τα μέτρα και πάντα σε συνεργασία με την Εκκλησία, ώστε να φθάσουμε με ασφάλεια στις 7 Ιανουαρίου».

Σε ερώτηση για τη Θεία Κοινωνία, ο κ. Πέτσας τόνισε πως το θέμα αυτό άπτεται του θρησκευτικού δόγματός μας και υπενθύμισε πως έχουν προβλεφθεί αυστηρά μέτρα για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

swell adv 2021

Έκανε λόγο, δε, για πιθανή ευελιξία, όχι όμως ως προς το όριο των ατόμων που έχει αποφασιστεί (9 για ναούς, 25 για μητροπολιτικούς ναούς), αλλά ως προς τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οι εκκλησίες ακόμη μια ημέρα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.


Σχετικά άρθρα

Back to top button